Aarhus

Kunstudstilling om køn: Hvem ser, og hvem bliver set på?

Den franske kunstner Orlan bruger sin egen krop i sin kunst. Fredag kan man møde hende på Kvindemuseet og udstillingen ”Billedstorm”.

Kønnet er på dagsordenen, når Kvindemuseet åbner sin del af en tredelt udstilling, ”Billedstorm”, i anledning af 500-året for Reformationen og kulturhovedstadsåret.

De to andre er Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, der tager sig af emnet fremmedhed og Skovgaard Museet i Viborg, der har åbnet en allerede stærkt omtalt udstilling om blasfemi. Idéen er at trække tråde fra 1517 til den debat om ytringsfrihed og billedforbud, der foregår i dag, og sætte fokus på, hvordan og hvorfor visse billeder er blevet ødelagt, forbudt eller tabuiseret.

Fredag kl. 16 har Kvindemuseet den franske performancekunstner Orlan, der deltager med tre værker på udstillingen, til en såkaldt artist talk. Andre udstillere er bl.a. Lucas Cranach, Wilhelm Freddie, Kirsten Justesen og Michael Kvium.

Kroppen som råmateriale

Orlan har skabt megen opmærksomhed om sin egen person med sine optrædener, hvor hun har genfødt sig selv, klædt sig ud som helgen, gennemført flere plastikoperationer, og digitalt fjernet sin egen hud.

Hun bruger med andre ord sin egen krop som kunstnerisk råmateriale, og hendes værker har ofte et feministisk perspektiv.

Arrangementet foregår på fransk og engelsk.

”Billedstorm” på Kvindemuseet er en fortælling om køn og tabuer i forbindelse med kvindens placering i kunsten som både kunstner og som objekt. Den fokuserer på billedrepræsentationen af kvinder, køn og seksualitet til forskellige tider: Hvem ser, og hvem bliver set på? Hvad forargede engang, og hvad kan forarge i dag?

Udstillingen kan ses til den 30. december.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanens direktør får gyldent håndtryk

Martin Søby, Stockholmsgade 5 2. tv., Aarhus N
Uforståelig at direktør Claus Rehfeld Moshøj belønnes efter eklatant fejl

Debat: Aarhus og magtarrogance

Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Annonce
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her