*

Aarhus

Byrådspartier undrer sig over højhus-plan

Et højhus på 12-14 etager ved Nørreport er imod tidligere planer for Aarhus Ø, mener partier.

Skal udsigten over Aarhusbugten blokeres af et højhus på 12-14 ved indgangen til Aarhus Ø ved Nørreport?

Det foreslår afdelingen for Teknik og Miljø, som onsdag havde sendt indstillingen om en udviklingsplan for området fra Nikoline Kochs Plads og frem til umiddelbart nord for Nørreportkrydset samt området øst for Bestseller på Pier 2 frem til byrådet.

En del af planen er muligheden for et byggeri på op til 12-14 etager. Den bygning er Nordea interesseret i, fremgik det på byrådet, hvor flere partier protesterede mod planen.

»Dansk Folkeparti kan ikke støtte et så markant byggeri på den plads. Man skal tage hensyn til området,« sagde byrådsmedlem Knud N. Mathiesen under debatten om forslaget.

Enhedslisten deler Dansk Folkepartis kritik.

»Der er tale om overgangen mellem by og Aarhus Ø. Den skal være god og rigtig, så den skal vi ikke lade storkapitalen skabe fremtiden,« sagde Peter Iversen, Enhedslisten.

Heller ikke SF vil umiddelbart være med til planen, som nu sendes til udvalgsbehandling i kommunens Teknisk Udvalg. Partiets Jan Ravn Christensen udtrykte bekymring for, om Aarhus Kommune lod sig lokke af udsigten til penge og arbejdspladser.

»Der er et forklaringsproblem over for hinanden og overfor borgerne, når man ændrer så meget på tidligere byrådsbeslutninger, som man gør her,« sagde Jan Ravn Christensen.

Knud N. Mathiesen er enig.

»Vi vil have et klar svar under udvalgsbehandlingen på, om man allerede har lavet en aftale med Nordea? Er man så langt henne i processen, at den ikke kan gøres om?« sagde Knud N. Mathiesen.

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) fastslog, at det har været svært at sælge byggerettigheder til erhvervsbyggeri i Aarhus Ø.

»Der er sket meget siden vi lagde de oprindelige planer. Omkring Nørreport-krydset er der mulighed for at skabe en portal. Og det er ikke nyt, at vi ændrer vores planlægning hen ad vejen,« sagde Kristian Würtz.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce
Annonce
Afsøg markedet og spar store summer på julegaven
Bruger du lidt tid på at søge markedet igennem, vil du være i stand til at finde den samme vare til meget forskellige priser, viser ny prissammenligning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her