*

Aarhus

Allan Olsen vil ikke køre med letbane: »Jeg har min Jaguar«

Den folkekære sanger skrev et hit om den københavnske metro, da den blev indviet.

Allan Olsen var ikke synderligt overrasket, da det blev meddelt, at indvielsen af letbanen blev udskudt. Foto: Joachim Ladefoged

Da den københavnske metro åbnede i efteråret 2002, fulgte Aarhus-musikeren Allan Olsen med på tv-skærmen.

Det kom der en sang ud af:

"Så fik I jeres metro, og tillykke med det, 11 milliarder, men vi kan ingenting se. For os der følger med via satellit, ligner skidtet sig selv fra Ørestad til Nørreport."

Og lidt senere i sangen "Statsministerens undergrund" lyder det fra Olsen:

"Men jeg er fuldstændig ligeglad (...) det er trods alt kun et lille futtog."

Lørdag - 15 år efter indvielsen af metroen - var det så provins-hovedstadens tur til at markere sig med et nyt lokalt tog.

Men hverken på tv eller i den virkelige verden var der det store at se - for togene må ikke køre.

Sikkerheden er nemlig ikke i orden, og derfor blev åbningsfesten - med ministertale og musikalsk indslag - aflyst i 11. time.

Både højtstående politikere og ganske almindelige borgere har dagen igennem været ude med hård kritik af letbaneselskabet - men Allan Olsen er lige så ligeglad, som han var for 15 år siden.

"Det er bare et tog, så jeg kan ikke forstå, at der er så meget at snakke om," siger han, der ikke er synderligt overrasket over, at premieren nu må udskydes.

"Jeg har gået og undret mig over, at det er italienere, der laver det, og haft min tvivl," siger han med henvisning til, at letbanen er leveret af et konsortium med Ansaldo STS - et søsterselskab til italienske AnsaldoBreda, der står bag de udskældte IC4-tog.

"Men jeg er fuldstændig ligeglad - det er bare et tog," siger Allan Olsen.

Hvornår letbanen kommer på skinner er stadig uvist - men halvanden til to måneder kommer der i hvert fald nok til at gå, lyder vurderingen fra Trafikstyrelsen.

Allan Olsen har dog ingen planer om i fremtiden at skulle køre med letbanetog.

"Nej, jeg har min Jaguar," lyder det fra ham.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Demensspecialisters uetiske etik

Karsten Brønnum, Storenorvej 17, 8340 Malling
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her