Aarhus

Byrådspolitiker om letbane-fadæse: »Det er simpelthen tåkrummende pinligt«

Aflysningen i ellevte time har udskudt åbningen af letbanen på ubestemt tid.

Aarhus Letbane har ikke fået de nødvendige godkendelser, og den officielle indvielse af letbanen er dermed aflyst og udskudt på ubestemt tid.

Byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) kalder aflysningen i ellevte time for »dybt, dybt pinligt« for byen.

»Jeg kan godt forstå, at folk går rundt og trækker lidt på smilebåndet af vores by rundt omkring. At man ikke har styr på noget så basalt som sikkerheden i vores nye letbane, det er simpelthen tåkrummende pinligt,« siger han til DR.

Marc Perera Christensen undrer sig over, at byrådet og offentligheden først har fået kendskab til problemerne med sikkerhedsgodkendelsen fredag aften. 

Trafikstyrelsen: Sikkerhed på letbanen er tynd og ufærdig

Det er særligt timingen, som Henrik Arens (V) fra Aarhus Byråd hæfter sig ved.

»Det er et milliardprojekt, der skal transportere passagerer. Og at man først dagen før bliver klar over, det ikke kan køre, er mærkeligt. Jeg ved ikke, om det var meningen, godkendelsen skulle komme så sent. Men jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, når det handler om en så dyrt projekt,« siger han til TV 2 Østjylland.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, har udtalt, at det var hans klare forventning, at letbanen ville nå at indhente de nødvendige godkendelser før indvielsen.

»Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at uenigheder mellem Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane har ført til, at letbanen ikke kan åbne som planlagt,« lød det lørdag fra borgmesteren.

Letbanedirektør har ikke sovet i tre dage: Det er helt ad helvede til

Det var planen, at Aarhus Letbane skulle have været på sin første officielle tur klokken 12.00 lørdag, hvilket skulle markeres med en stor åbningsfest ved Dokk1.

Men da Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fredag aften offentliggjorde, at man har afvist at godkende Aarhus Letbane som forvalter af letbanen samt ikke er tilfreds med dokumentationen af det sikkerhedsarbejde, som letbanens operatør, Keolis, har udført, blev åbningen sat på hold.

Aarhus Letbanes direktion mødes lørdag formiddag for at diskutere, hvad der skal til, for at letbanen kan komme ud at køre.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanens direktør får gyldent håndtryk

Martin Søby, Stockholmsgade 5 2. tv., Aarhus N
Uforståelig at direktør Claus Rehfeld Moshøj belønnes efter eklatant fejl

Debat: Aarhus og magtarrogance

Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her