*

Aarhus

Yoga med øl – er det en joke?

Det er det ikke i Aarhus, hvor der de næste dage er videnfestival om mad, og hvor man fusionerer det, der i århundreder er blevet brugt som terapi for både krop og sjæl: øl og yoga.

Beer Yoga er et af de populære arrangementer ved Folkeuniversitets Hearts & Minds-festival i Aarhus de næste tre dage. Pr-foto: Folkeuniversitetet

Alle har et forhold til mad.

Efter weekenden vil mange have et anderledes forhold til emnet, når de har spist sig igennem Folkeuniversitetets festival, Hearts & Minds, der denne gang handler om mad.

Det er tredje gang, at festivalen finder sted – de tidligere har handlet om hjerne og hjerte samt om kroppen fra top til tå.

Der er 45 arrangementer rundt om i hele Aarhus fra fredag til søndag. Hertil kommer, at festivalen har bredt sig ud i regionen og faktisk også tyvstartede med fire arrangementer på Northside Festival.

Koblingen af øl og yoga kan lyde som en joke, men faktisk hitter denne kombination af bevidsthed og kropsbevidsthed bl.a. i Berlin og nu også i Aarhus.
Anne Marie Støvring Sørensen, projektleder

Det skyldes bl.a., at Region Midtjylland har titlen som Europæisk Region for Gastronomi her i 2017. I alt 7.000 mennesker ventes at tage del i festivalen.

Den har fået et ekstra tryk i anledning af kulturhovedstadsåret, og 2017-fonden har da også støttet åbningsarrangementet ”How can we feed the world”, hvor 650 kan være med til fællesspisning på Godsbanen.

Flere end 500 har allerede købt sig en billet til dette arrangement, hvor der serveres mad og musik i en lind strøm, og man blandt mange andre kan høre bonderøven Frank Erichsen tale om at være selvforsynende, lektor i biologi Hans Joachim Offenberg fortælle om kravl (og myrer) på tallerkenen samt høre Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi, give sit bud på, hvordan vi dyrker bæredygtig i fremtiden, og hvad der skal i fremtidens indkøbskurv.

Stof til eftertanke

Det er en festival, hvor forskere fra universitetsverdenen kobles til fødevarer, så publikum kan få stof til eftertanke.

»Hovedbudskabet i festivalen er, at alle har et forhold til mad, og det er en vigtig pointe, at mad ikke bare er kost, men også er med til at skabe ens identitet – er man f.eks. vegetar eller til stenalderkost,« siger Anne Marie Støvring Sørensen, der er programredaktør og projektleder for festivalen.

»Desuden knytter maden sig også til kropsidealerne og til det sociale liv – hvad man spiser, og hvem man spiser sammen med.«

Hearts & Minds

Gode mavefornemmelser

  • Fra den 22.-24. september finder Folkeuniversitetets Hearts & Minds-festival sted i en stor 2017-version.
  • Det er en videnfestival, der i år handler om mad i et bredt perspektiv. Der er 45 arrangementer rundt om i Aarhus.
  • Festivalens åbnings- og fællesspisningsevent finder sted fredag kl. 17.30-23.30 på Godsbanen med temaet ”How Can We Feed The World?”.
  • Andre arrangementer er en litteratursalon om sult og nydelse på Hotel Carmel, solopgangsløb, Beer Yoga, madspilds-workshop og spisning med hele verden.
  • Man kan se hele programmet og købe billetter eller reserve en plads på hearts-minds.dk.

Det er vigtigt for hende at fastslå, at det ikke er den løftede pegefingers festival.

Det er et af de arrangementer, som har vist sig at være det helt store tilløbsstykke, et godt eksempel på: Beer Yoga. Det er en fusion mellem to elementer, som gennem århundreder er blevet brugt som terapi for både krop og sjæl, og den er faldet i aarhusianernes smag, siger Anne Marie Støvring Sørensen:

»Koblingen af øl og yoga kan lyde som en joke, men faktisk hitter denne kombination af bevidsthed og kropsbevidsthed bl.a. i Berlin og nu også i Aarhus.«

Mange vil nok mene, at en kop kaffe også kan have en forunderlig virkning, både mentalt og socialt, og måske derfor har en rundvisning på kaffefabrikken BKI også vist sig at være yderst populær.

Salon for mænd

Salon for mænd på Kvindemuseet og foredrag med Petra Nagel om kropsformer under titlen ”Ser jeg tyk ud i disse bukser” er andre begivenheder i weekendens løb.

Festival sætter miljøet på menuen

Til nogle af arrangementerne skal man købe billet, mens andre er gratis. Dem skal man alligevel melde sig til på forhånd, siger Anne Marie Støvring Sørensen.

»Hvis der er venteliste til et arrangement, skal man endelig skrive sig på den. Hvis vi kan se, at mange gerne vil være med, så gør vi, hvad vi kan for at oprette endnu et hold.«

Festivalen vender tilbage i 2018, og da er det livskvalitet, der skal en tur gennem Folkeuniversitetets videnmaskine.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her