Aarhus

Buske og stier fjernes fra Vor Frue Kirkeplads

Der skal etableres græsplæne på central plads i Aarhus.

De små lave buske og forgrenede stier forsvinder fra Vor Frue Kirkeplads i Aarhus midtby. Foto: Ole Lind

Fra onsdag og resten af september rykker anlægsgartnere ind på pladsen foran Vor Frue Kirke i Aarhus for at fjerne områdets buske og gangstier.

Derefter skal der sås græs på hele pladsen, oplyser Teknik og Miljø.

»Det er et af byens skjulte steder, som har et stort uforløst potentuiale. Nu åbner vi pladsen og skaber et byrum, som indbyder til ophold,« siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S).

Løsningen er resultatet af en dialog mellem Vor Frue Kirke, Vester-gadeforeningen og Teknik og Miljø, hvor forskellige muligheder er blevet diskuteret.

Planen er, at byrummet skal testes, inden der eventuelt bliver lavet yderligere. Man forventer bl.a., at pladsen kan rumme mindre arrangemneter.

"Vi vil se, hvordan aarhusianerne bruger pladsen, inden vi iværksætter flere tiltag på pladsen. Nu bliver den i første omgang åbnet op, og hvis der efterfølgende fx bliver efterspurgt siddepladser, er vi klar til at se på det," forklarer Kristian Würtz.

Arbejdet på pladsen tager resten af september, men græsset vil først være vokset frem i foråret 2018.

mony
Følg
Jyllands-Posten
Debat: Magtarkitektur – arkitekturens magt
Sven Poulsen, professor emeritus, Sletterhagevej 63, Risskov
Navitas- og Bestseller-bygningerne er magtsymboler.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her