Aarhus

En dramatisk direktørdag på rådhuset

Det meste af onsdagen på Aarhus Rådhus blev en lang optakt til dyb splittelse i byrådet pga. den nu kuldsejlede ansættelse af Pernille Blach Hansen.

Byrådspolitik bliver næppe mere dramatisk end den strid, som onsdag aften udspillede sig på Aarhus Rådhus.

Det sidste punkt på en ellers fredelig dagsorden var en lukket sag, hvor tilskuere sendes ud af byrådssalen og live-sendingen slukkes. Punktet var blevet sat på dagsordenen i løbet af onsdagen og hed ”Ansættelse af direktør MTM” med henvisning til magistraten for teknik og miljø. Afdelingen med 1.350 ansatte har stået uden øverste chef, siden en enig magistrat i juni fyrede den daværende Erik Jespersen med begrundelsen manglende tillid efter de mange skandalesager om korruption, kammerateri og magtmisbrug.

Så langt så godt. Men kort efter byrådsmødets start begyndte rygterne om uenighed i byrådssalen om teknikrådmand Kristian Würtz’ (S) kandidat at florere. Kl. 11 onsdag formiddag havde Kristian Würtz via mail orienteret magistratsmedlemmerne om, hvem han ville have som ny direktør – det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Blach Hansen.

Samtidig blev magistraten indkaldt til møde om sagen onsdag kl. 15.30. Her oplyste Venstres rådsmand for børn og unge, Bünyamin Simsek, at han som det eneste medlem af ansættelsesudvalget af den nye direktør, ikke støttede kandidaten. Ifølge JP Aarhus’ oplysninger var det en beslutning, som ansættelsesudvalget med rådmand Kristian Würtz i spidsen allerede kendte i sidste uge.

»Løgn«, »magtmisbrug« og »dårlig dømmekraft«: Borgmester står for skud efter direktørkaos

På magistratsmødet onsdag eftermiddag meddelte de borgerlige partier, at de ikke bakkede ansættelsen af Pernille Blach Hansen op pga. manglende kvalifikationer. Det gav ifølge kilder en voldsom debat, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) afbrød mødet kl. 16 for at igangsætte det planlagte byrådsmøde. Få minutter senere fik de øvrige byrådsmedlemmer en mail med det materiale, som skulle danne grundlag for ansættelsen af Pernille Blach Hansen senere på aftenen.

Djøf: Det har vi ikke set før

Efter en god halv times debat om sagen omkring kl. 22 forlod byrådsmedlemmerne salen. SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og den radikale kulturrådmand, Rabih Azad-Ahmad, havde sikret sig flertallet og stemt for ansættelsen af Pernille Blach Hansen. Til gengæld havde de fire partier, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti stemt nej. Det radikale byrådsmedlem Anne Nygaard undlod at stemme.

Temperaturen nærmer sig frysepunktet i byrådssalen

Politikernes alvorlige ansigtsudtryk sagde efterfølgende det hele. Byrådet i Aarhus Kommune blev onsdag aften dybt splittet, og beskyldningerne føg hurtigt. Socialdemokraterne kalder de borgerlige partiers beslutning uværdig. Venstre kalder borgmesteren magtfuldkommen. Torsdag morgen meddelte afdelingen for teknik og miljø i en pressemeddelelse, at Pernille Blach Hansen ikke ønsker at blive direktør i afdelingen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her