Aarhus

Borgmester får kritik for direktørkaos

Rød og blå blok er i verbal slagudveksling efter kaos om ansættelse af en teknisk direktør. Der gik valgkamp i en ansættelse, beklager borgmesteren.

Påstande om løgn, magtfuldkommenhed og dårlig dømmekraft.

Kritikken vælter ned over borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en sag om ansættelse af en ny direktør for Teknik og Miljø-området, der har været plaget af skandalesager.

Den tidligere S-folketingspolitiker Pernille Blach Hansen var indstillet til posten, men de borgerlige partier kunne onsdag aften ikke stemme for hende, og hun valgte derfor torsdag at trække sin ansøgning til jobbet.

Fra Venstre får borgmesteren skarp kritik for ikke at søge enighed om den vigtige direktørstilling:

»Vi tilbød borgmesteren, at han kunne trække indstillingen, da vi ikke mener, at kandidaten har de fornødne kvalifikationer til jobbet, og det er så vigtigt for en ny direktør at have hele byrådets opbakning. Det valgte borgmesteren at overhøre, og det er utrolig dårlig dømmekraft fra borgmesterens side. Det er magtfuldkommenhed, og jeg er dybt rystet,« siger politisk ordfører Gert Bjerregaard.

De borgerlige partier valgte onsdag aften at gå ud med kritikken efter et lukket byrådsmøde og har fået kritik for at bryde fortroligheden om kandidaten, men den kritik afviser det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen blankt.

Forsker: Ballade til at forudse

»Det er meget sjældent, jeg siger den slags, men det er simpelthen løgn. Da byrådsmødet var slut, var indstillingen vedtaget, og der står ikke i indstillingen, at den var fortrolig, og det blev heller ikke sagt fra borgmesterens side,« siger K-politikeren.

De borgerlige politikere kritiserer alene de faglige kompetencer hos Pernille Blach Hansen i forhold til det krævende direktørjob og ikke det forhold, at hun var S-folketingspolitiker indtil 2007.

En dramatisk direktørdag på rådhuset

Men ifølge kommunalforsker Rune Stubager, Aarhus Universitet, burde den kommunale ledelse have indset, at sagen kunne give problemer.

»Jeg kender ikke hendes kvaliteter som embedsmand, og jeg kender heller ikke ansøgerfeltet. Derfor skal jeg ikke kunne sige, hvor fornuftigt valget af hende måtte være. Men jeg tror godt, jeg kunne have forudset, at der kunne komme ballade ud af det. Hvis der, som det forlyder, også har været uenighed i ansættelsesudvalget, var man ligesom advaret,« siger han.

Djøf: Det har vi ikke set før

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) afviser kritikken.

»Når et af Danmarks bedste rekrutteringsfirmaer og et næsten enigt ansættelsesudvalg har fundet den bedste kandidat til os, har vi haft tradition for at følge den anbefaling, for det handler alene om kompetencerne som leder i det her tilfælde. Vi skal have de fagligt bedste, men meget tyder på, at der er gået valgkamp i en personaleansættelse, og det er meget ærgerligt,« siger borgmesteren.

Temperaturen nærmer sig frysepunktet i byrådssalen

Han anerkender, at der ikke var krav om fortrolighed efter mødet, men før og under mødet var der fortrolighed, og den blev ifølge Jacob Bundsgaard brudt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Timeplanen er udtryk for ”storbyfascisme”
Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Kan politikerne i Aarhus ikke støtte deres borgere, som politikerne i Odder og Skanderborg har gjort?
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her