*

Aarhus

Helt i fisk på Smukfest

Der er plads til også at være sund på Smukfest. Der er fisk på menuen i mange restauranter.

Der er meget, der kan gå i fisk på Smukfest. Det må der simpelthen være, med den tilstand som ganske mange raver rundt i.

Men man kan også gå i fisk på en mere formfuldendt og spiselig måde.

Der er nemlig fisk på menuen i flere af de mange restauranter og boder.

Bl.a. har Klassisk Fisk fra Nørregade indrettet sig med Smukfisk på vel en af de smukkeste beliggenheder her i skoven. Denne aften er bøgetræerne badet i et nærmest forunderligt lys, på Bøgescenerne lige ved siden af spiller bandet Clean Bandit, og på restauranten sidder gæsterne afslappet og spiser moules frites, hummer, kaviar, fiskefrikadeller og tun.

Det er sidstnævnte ret, jeg får, efter at være blevet taget vældig godt imod – servicen er vitterligt i top mange steder på festivalen. Et gasblus er i stykker, så der er en smule ventetid, får jeg at vide. Det går, der er så meget at se på, og faktisk går der ikke lang tid, før køkkenchefen står der med en tallerken fuld af frisk tun, der lige har ramt grillen, og er suppleret af masser af salat, chilimayonnaise og små flutes.

Lidt cava skal der til

Han insisterer på, at jeg ikke kan nøjes med danskvand, men lige skal have et sip af en cava rosé, som han selv holder af. Den går ganske rigtigt op i en højere enhed med tunen, der er frisk og saftig, lige som den skal være. Den koster 135 kr. og er alle pengene værd.

Der er også styr på fisken i Martin Ibs lokale restaurant, HTH Køkkenet.

Jeg får en plads ved det bord, der med god grund kaldes Udsigten, og har snart en lille skål med koldrøget laks, kørvel-emulsion, grillet agurk og frisésalat til 85 kr.

Laksen er al dente og meget vellykket. Et flot eksempel på, hvordan man kan trylle i sådan et midlertidigt skovkøkken.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her