*

Aarhus

Metalstjerne, kærlighed og bøgeskov lagde rammen om bryllup

De andre frivillige i baren spottede kærligheden mellem de to hurtigere end parret selv. Men de havde nær aldrig mødtes.

Sarah og Joakim Grøn mødtes som frivillige i Stjernebaren for otte år siden. Fredag blev de gift samme sted. Foto: Morten Lau-Nielsen

Området omkring Stjernen - en bar ved Sølundindgangen på Smukfest - summede fredag eftermiddag ekstra meget af kærlighed. Her cementerede Sarah og Joakim Grøn den kærlighed, som blev født mellem dem, da de for otte år siden var frivillige samme sted.

Baren med den store metalstjerne var det oplagte sted til parrets bryllup, og flere af gæsterne havde medbragt røde hjerteballoner, og bogstaverne »L-O-V-E« blev hængt op i baren.

»Jeg er ikke den store traditionalist, så jeg gad ikke et kirkebryllup. Stjernen står os meget nær, og vi glæder os hvert år til at komme tilbage. Det er blevet en ekstra familie, man mødes med hver sommer,« siger 30-årige Sarah Grøn.

»Selv min mormor, som ellers er meget traditionel, synes, det var helt rigtigt, at brylluppet skulle stå i Stjernen,« supplerer ligeledes 30-årige Joakim Grøn.

Alle kunne se det

Da kærligheden spirede for første gang for otte år siden, var det klart for alle andre, at Sarah og Joakim var rigtige for hinanden.

»Alle andre spottede det med det samme. Men vi fandt først selv for alvor ud af det om søndagen på det års festival,« siger Sarah Grøn.

Det skortede ellers ikke på opfordringer.

»Der gik ikke engang et kvarter, fra min kammerat Niels og jeg kom ind, til Niels sagde, ”Skal I ikke kysse eller hva’?« fortæller Richard Nielsen, som hører til brudeparrets ”Stjerne-familie”.

Sammen med Mette Engberg-Sønderskov og Timo Zäschke han besluttet, at bruge formiddagen i den store lyserøde lagekage på søbredden, for at lave en kage til brudeparret.

»Vi efter noget kitchet som repræsenterer stemningen i baren. Mennesker mødes bare mere frit i disse omgivelser, og man bliver ikke dømt,« siger Richard Nielsen.

En kage skal brudeparret også have. Fra venstre: Richard Nielsen, Mette Engberg-Sønderskov og Timo Zäschke. Foto: Morten Lau-Nielsen

Her kan du se, hvordan lagkagebygningen foregår på året Smukfest.

 

Nær aldrig mødtes

Men det var tæt på, at de to aldrig havde mødt hinanden. Det år de mødte hinanden, var Joakim Grøn nemlig tæt på at blive hjemme.

»Min kammerat, som jeg havde arbejdet med de første år i baren, var rejst til New Zealand, og jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg gad tage afsted. Men heldigvis gjorde jeg det, for med Sarah i baren toppede festivalen ekstra meget det år,« siger han.

Ceremonien tiltræk mange nysgerrige blikke fra forbi passerende på deres vej mod pladsen. Til at lede den var formand for Stjernebaren og medlem af byrådet i Skanderborg Jens Sønderskov (SF). At netop han kunne stå for ceremonien var specielt for Sarah og Joakim Grøn.

»Jens er lidt som en gudfar for alle i baren, så det er helt fantastisk, at han kunne vie os,« siger Joakim Grøn.

Ved ceremoniens slutning udløste Jens Sønderskov med sætningen »der må kysses,« en højlydt hujen fra gæsterne, mens ris og konfetti fandt vej fra gæsternes hænder til brudeparrets hår.

Søbaren i bøgeskoven - smuk, smukkere, Smukfest

Kommer altid tilbage

Parret bor i dag i Odense, men de kommer fortsat hvert år for at arbejde i Stjernen. Dog måtte Sarah Grøn springe festivalen i fjor over, da hun kort forinden havde født parrets anden søn.

Men selv om hverdagen foregår langt væk, vender Sarah og Joakim Grøn hvert år tilbage til Stjernen i bøgeskoven.

»Der er bare en speciel stemning på Smukfest. Kærligheden er tyk over alt, og man kan lægge hverdagen fra sig. Det er helt fantastisk,« siger Sarah Grøn.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Grønland går en meget usikker tid i møde

Jens-Pavia Brandt, selvstændig turistguide og jæger ,Kangerlussuaq Grønland
I Grønland er store lufthavnsprojekter blevet vedtaget helt uden analyser.
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her