Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Aarhus

Aarhus Universitet stadig med flest nye studerende

For andet år i træk kan Aarhus Universet byde flest nye studerende velkommen til studiestart, lige akkurat flere end Københavns Universet.

Aarhus Universitet er stadig den mest eftertragtede uddannelsesinstitution i Danmark. FOTO: Gregers Tycho

Aarhus Universitet er for andet år i træk den uddannelsesinstitution i Danmark, der får flest nye studerende. Det skriver Århus Stiftstidende.

Ud af et samlet optag på 65.165 personer, som Uddannelses- og Forskningsministeriet i dag har offentliggjort for landets videregående uddannelser, har Aarhus Universitet optaget 7.289 ansøgere, lige akkurat flere end Københavns Universitet med 7.253 studerende. I alt har 91.539 ansøgt om optag på en videregående uddannelse. 

Blandt de 3 mest populære uddannelser på Aarhus Universitet i år ligger:

  • Medicin (2.844 ansøgere, 481 optagne)
  • Jura (1.563 ansøgere, 420 optagne)
  • Psykologi (1.508 ansøgere, 215 optagne)

Det er dog ikke nogen af de tre uddannelser, der tager prisen for højeste karakterkrav på Aarhus Universitet.

Århus Stiftstidende beretter, at uddannelsen Cognitive Science topper listen, hvor karakterkravet var oppe på 11,7 i snit. Anden- og tredjepladsen går ikke overraskende til Psykologi og Medicin, hvor ansøgere i år skulle have henholdsvis 11,3 og 11 i snit for at blive optaget på kvote 1.

Byens to største uddannelsesinstitutioner, Aarhus Universitet og VIA University College, tegner sig alene for omkring en femtedel af alle landets nye studerende.

På VIA University College starter 5.600 nye ansigter, mens Aarhus Universitet kan sige goddag til 7.289 nye studerende. Dertil kommer Erhvervsakademi Aarhus, Arkitektskolen Aarhus, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Aarhus Maskinmesterskole, der sammenlagt har fundet plads til 2.443 nye studerende.

Videregående uddannelsesinstitutioner i Aarhus

Sidste års optag i parentes.

Aarhus Universitet: 7.298 (7.369)

VIA University College: 5.600 (5.829)

Erhvervsakademi Aarhus: 1.571 (1.634)

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole: 538 (546)

Århus Maskinmesterskole: 214 (264)

Arkitektskolen Aarhus: 120 (140)

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Riv uddannelsessystemets mure ned 
Jens Philip Yazdani, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning | Sana Mahin Doost, forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd
Da Lars Løkke Rasmussen holdt sin nytårstale for snart en måned siden, var det svært ikke at bemærke talens ensidige fokus på udlændinge.
Debat: Skinger tone i uddannelsesdebatten
Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Tonen i uddannelsesdebatten har i den seneste tid ramt et lavpunkt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her