Aarhus

Klostertorvets toiletbygning er udskudt

Toiletleverandør til Klostertorvet er blevet opsagt af kommunen. Et toilet kan først stå klar til nytår, vurderer Teknik og Miljø.

Toiletbygningen skulle have været opsat allerede i maj. Den skal være en del af en større handlingsplan, som skal skabe et tryggere Klostertorvet. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

De tissetrængende på Klostertorvet må vente endnu længere på at komme af med deres nødtørft, da det ellers planlagte toiletbyggeri på torvet er blevet udskudt til nytår.
Kommunen har mistet tålmodigheden med den leverandør, der skulle have leveret toilettet allerede i maj, og som nu er blevet opsagt.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed i Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Lige nu er der placeret et pissoir på torvet, og det vil få selskab af to festivalstoiletter, indtil det permanente toilet bliver oprettet.

JP Aarhus har tidligere skrevet om byens misvedligeholdt offentlige toiletter, hvor særligt Klostertorvets toiletter har været ude af drift, ulækre og udsat for hærværk.

Da Aarhus Kommune i foråret vedtog en handlingsplan, der skulle komme problemerne med udsatte og misbrugere på Klostertorvet til livs, besluttede man sig for at indsætte vagter på det plagede torv med øjeblikkelig virkning, da man vurderede, at balladen var på sit højeste i sommertiden.

Samtidig besluttede man sig for, at der skulle opsættes et velfungerende toilet på torvet, der var tilpasset områdets brugere. Det er dette toilet, som kommunen har ventet forgæves på, og som nu betyder, at kommunen skal ud og kigge efter en ny leverandør. Men så lover kommunen også, at toiletbygningen kommer til at være arkitektonisk flot og tilpasset specielt til Klostertorvet.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her