Aarhus

Psykiatrisk hospital i Risskov mister adgang til narkohunde

Hundene skulle sende signal om narkoforbud, siger psykiatridirektør.

Psykiatrisk Hospital i Risskov har over det seneste år lejet narkohunde hos et privat vagtfirma. Det er ulovligt, har Sundheds- og Ældreministeriet vurderet. Arkivfoto: Mads Winther

Siden sidste år har Psykiatrisk Hospital i Risskov brugt narkohunde til at hindre narkobrug og »sende et signal« til patienterne om afdelingens forbud mod stoffer, men det må hospitalet ikke længere. Det oplyser DR Østjylland.

Hundene blev lejet hos et privat vagtfirma for at skærpe opsynet på afdelingen. Bl.a. for at undgå, at patienterne brugte narkotika og dermed tilbagesatte egen behandling. Det skærpede opsyn skulle give både patienter og ansatte højere tryghed.

Mindre tvang på Psykiatrisk Hospital

Psykiatrisk Hospital lejede narkohundene hver anden uge, men hundene har ikke fundet noget særligt i den periode, de er blevet brugt.

»Det vigtigste for os var at sende et signal om, at der er en risiko for at blive opdaget,« siger Gert Pilgaard Christensen, psykiatridirektør ved Psykiatrisk Hospital i Risskov til DR Østjylland.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der har  vurderet, at hospitalet kun må bruge politiets narkohunde til det formål. Gert Pilgaard Christensen er dog skeptisk for, om politiets narkohunde har tid til at aflægge visit på hospitalet så ofte, som afdelingen mener, det er nødvendigt.

Overfald på psykiatrisk hospital: Afdeling var underbemandet

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her