Aarhus

Der kan ikke være flere bandemedlemmer i de østjyske arresthuse

Usædvanligt mange anholdelser sender bandemedlemmer til Fyn og Sjælland.

Der har været pres på de østjyske arrehuse. Bandemedlemmer bliver nu sendt til forskellige arresthuse rundt omkring i landet. Arkivfoto: Gorm Olesen

Uroen i Aarhus V har givet adskillige anholdelser i Aarhus V over de seneste måneder, og det har ført til usædvanlig trængsel i de østjyske arresthuse.

Arresthusene i Jylland har nemlig ikke kapacitet til alle de bandemedlemmer, der bliver anholdt i øjeblikket, og derfor bliver flere af de fængslede sendt til andre arresthuse rundt omkring i landet. Det skriver DR Østjylland.

»Vi er jo helt pakket til bristepunktet. Jeg har ikke set tidligere, at der har været så stort behov for arresthuspladser,« siger tillidsrepræsentant i Aarhus Arrest Jens Vigh til DR Østjylland.

Utrygheden er flyttet ind i Aarhus V

Udover den pladsmæssige udfordring, er det også et problem, at indsatte kan skabe problemer, når de er fængslet sammen. Det kan f.eks. være, at to personer fra forskellige grupperinger er i samme gård. Konflikterne er ikke kun farlige for de indsatte, men også for de ansatte, udtaler Jens Vigh.

Politiet har konfiskeret skydevåben fra Aarhus-bander

Ved flere politiaktioner er der blevet anholdt store grupper af personer, der har været i besiddelse af stoffer, skydevåben eller andre ulovlige våben, og der er ad flere omgange også blevet skudt i Aarhus-området. Bandeuroen har været synlig de seneste par måneder, primært i den vestlige bydel.

Senest blev tre personer anholdt i starten af juli. De tre var Loyal to Familia-medlemmer og blev anholdt for at have overfaldet en fjerde person, der også menes at være medlem af samme gruppering.

Siden slut-maj er der ifølge Østjyllands Politi blevet varetægtsfængslet i alt 19 i forbindelse med bandekonflikten i Aarhus.

Politiet har anholdt 11 i bandeaktion

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.

Debat: Timemodellen harmonerer ikke med trenden i tiden

Steen Christensen, lodsejerforeningen for Stilling-Solbjerg Sø, Stilling Kirkevej 12, Skanderborg
Kære (Bane)Danmark Først og fremmest skal jeg anføre, at vi i lodsejerforeningen på ingen måde kan tilslutte os timemodellen, uanset hvilken linjeføring der anvendes, idet vi finder togtransport over så relativt korte afstande ufleksibel og forældet.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her