Aarhus

Northside er stadig beskidt

Efter en mudret festival i midtjuni flyder der stadig affald på pladsen.

Enorme mængder mudder har gjort det svært for arrangørerne at gøre ordentligt rent lige efter festivalens afslutning. Foto: Casper Dalhoff

Shotsrør, udtrådte ølkrus og andre plastikrester flyder stadig på pladsen, der i weekenden 9.-11. juni huserede Northside-festivalen. Det er til trods for, at festivalens ellers har stort fokus på miljøvenlighed. Det skriver Århus Stiftstidende.

Efter en drukfyldt weekend med musik, alkohol og mad, er der nu to uger senere ikke blevet ryddet ordentligt op, mener flere borgere, der har deres daglige gang i området.

En årsag til, at rester fra festivalen stadig tydeligt kan ses, er bl.a. den enorme mængde mudder, som var på pladsen som følge af regnbyger i løbet af fredag og søndag, oplyser festivalarrangørerne.

Har Northside for mange gæster?

»Vi har hele tiden vidst, at det ville blive nødvendigt med en ekstra omgang oprydning. Den er planlagt til på torsdag. Efter det forfærdelige vejr, vi havde, vidste vi godt, at der ville 'vokse ting op af jorden', som vi ikke kunne få med under den generelle oprydning. Det blev vi nødt til at vente på, og efter en tur mere i denne uge, skulle pladsen se meget bedre ud,« siger John Fodge, der er talsmand for Northside til Århus Stiftstidende.

Mudderet viste sig at blive et markant problem for festivalen. I løbet af både fredag og lørdag var opråb fra festivalgæster om, at der bør køres meget mere træflis ud på pladsen, end festivalen havde sørget for.

I år deltog omkring 40.000 mennesker i den totalt udsolgte festival i Ådalen.

Northside sælger billetter uden nat-tilladelse

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her