Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Byrådet siger ja til ombygning af Den Permanente

Vikingeklubben Jomsborgs ønske om at genopføre Den Permanente Badeanstalt, som den var ”i gamle dage”, støttes af byrådet i Aarhus Kommune.

På byrådsmødet forleden godkendte byrådet dermed planerne om at genopføre den oprindelige nord- og sydvinge ved havbadet i Risskov. Vikingeklubben Jomsborg, der i dag har 9.300 medlemmer, vil med planerne sikre mere plads til byens vinterbadere, muliggøre et fællesbad for kvinder og mænd samt skabe bedre rammer for øvrige vandsportsaktiviteter.

Den nye nordvinge vil Jomsborg stille til rådighed for offentligheden hele året, hvor der dermed bliver bedre forhold til kajakpolo, paddlesurfing, dykning, triatlontræning m.m.

Vikingeklubben Jomsborg forventer, at projektet vil koste i alt 25 mio. kr., som skal hentes fra private fonde og fra klubbens egen pengekasse.

Klub skal skaffe midler

Der forventes ikke tilskud fra Aarhus Kommune til opførelse af de nye faciliteter. Ifølge indstillingen bliver Jomsborg kommende ejer og driftsansvarlig af en række af de nyopførte faciliteter, mens kommunen bliver driftsansvarlig af selve konstruktionen.

Det er et godt initiativ, som kræver vores opbakning,
Byrådsmedlem Ali Nuur (S)

»Det er et godt initiativ, som kræver vores opbakning,« sagde byrådsmedlem Ali Nuur (S) under byrådets behandling af indstillingen.

I indstillingen er det aftalt, at Aarhus Kommune indgår en partnerskabsaftale med Vikingeklubben Jomsborg, som derefter står for projektet samt skaffer den nødvendige økonomi inkl. op til fem mio. kr. af egne midler. Klubben er allerede i gang med at søge fonde, nødvendige myndighedstilladelser m.v., og ifølge indstillingen vil Jomsborg straks gå i gang med projektet, når tilladelserne og økonomien er til stede.

Vikingeklubben Jomsborg, der blev stiftet i 1933, arbejder også på at få genåbnet tog-stoppestedet ved Den Permanente. Siden 2005 har stoppestedet været lukket, og derfor er der i dag ingen mulighed for at komme til Den Permanente, ishuset, skoven eller kroen med offentlige transportmidler, oplyser badeklubben.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her