Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Byrådet siger ja til ombygning af Den Permanente

Vikingeklubben Jomsborgs ønske om at genopføre Den Permanente Badeanstalt, som den var ”i gamle dage”, støttes af byrådet i Aarhus Kommune.

På byrådsmødet forleden godkendte byrådet dermed planerne om at genopføre den oprindelige nord- og sydvinge ved havbadet i Risskov. Vikingeklubben Jomsborg, der i dag har 9.300 medlemmer, vil med planerne sikre mere plads til byens vinterbadere, muliggøre et fællesbad for kvinder og mænd samt skabe bedre rammer for øvrige vandsportsaktiviteter.

Den nye nordvinge vil Jomsborg stille til rådighed for offentligheden hele året, hvor der dermed bliver bedre forhold til kajakpolo, paddlesurfing, dykning, triatlontræning m.m.

Vikingeklubben Jomsborg forventer, at projektet vil koste i alt 25 mio. kr., som skal hentes fra private fonde og fra klubbens egen pengekasse.

Klub skal skaffe midler

Der forventes ikke tilskud fra Aarhus Kommune til opførelse af de nye faciliteter. Ifølge indstillingen bliver Jomsborg kommende ejer og driftsansvarlig af en række af de nyopførte faciliteter, mens kommunen bliver driftsansvarlig af selve konstruktionen.

Det er et godt initiativ, som kræver vores opbakning,
Byrådsmedlem Ali Nuur (S)

»Det er et godt initiativ, som kræver vores opbakning,« sagde byrådsmedlem Ali Nuur (S) under byrådets behandling af indstillingen.

I indstillingen er det aftalt, at Aarhus Kommune indgår en partnerskabsaftale med Vikingeklubben Jomsborg, som derefter står for projektet samt skaffer den nødvendige økonomi inkl. op til fem mio. kr. af egne midler. Klubben er allerede i gang med at søge fonde, nødvendige myndighedstilladelser m.v., og ifølge indstillingen vil Jomsborg straks gå i gang med projektet, når tilladelserne og økonomien er til stede.

Vikingeklubben Jomsborg, der blev stiftet i 1933, arbejder også på at få genåbnet tog-stoppestedet ved Den Permanente. Siden 2005 har stoppestedet været lukket, og derfor er der i dag ingen mulighed for at komme til Den Permanente, ishuset, skoven eller kroen med offentlige transportmidler, oplyser badeklubben.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her