Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Byrådet siger ja til ombygning af Den Permanente

Vikingeklubben Jomsborgs ønske om at genopføre Den Permanente Badeanstalt, som den var ”i gamle dage”, støttes af byrådet i Aarhus Kommune.

På byrådsmødet forleden godkendte byrådet dermed planerne om at genopføre den oprindelige nord- og sydvinge ved havbadet i Risskov. Vikingeklubben Jomsborg, der i dag har 9.300 medlemmer, vil med planerne sikre mere plads til byens vinterbadere, muliggøre et fællesbad for kvinder og mænd samt skabe bedre rammer for øvrige vandsportsaktiviteter.

Den nye nordvinge vil Jomsborg stille til rådighed for offentligheden hele året, hvor der dermed bliver bedre forhold til kajakpolo, paddlesurfing, dykning, triatlontræning m.m.

Vikingeklubben Jomsborg forventer, at projektet vil koste i alt 25 mio. kr., som skal hentes fra private fonde og fra klubbens egen pengekasse.

Klub skal skaffe midler

Der forventes ikke tilskud fra Aarhus Kommune til opførelse af de nye faciliteter. Ifølge indstillingen bliver Jomsborg kommende ejer og driftsansvarlig af en række af de nyopførte faciliteter, mens kommunen bliver driftsansvarlig af selve konstruktionen.

Det er et godt initiativ, som kræver vores opbakning,
Byrådsmedlem Ali Nuur (S)

»Det er et godt initiativ, som kræver vores opbakning,« sagde byrådsmedlem Ali Nuur (S) under byrådets behandling af indstillingen.

I indstillingen er det aftalt, at Aarhus Kommune indgår en partnerskabsaftale med Vikingeklubben Jomsborg, som derefter står for projektet samt skaffer den nødvendige økonomi inkl. op til fem mio. kr. af egne midler. Klubben er allerede i gang med at søge fonde, nødvendige myndighedstilladelser m.v., og ifølge indstillingen vil Jomsborg straks gå i gang med projektet, når tilladelserne og økonomien er til stede.

Vikingeklubben Jomsborg, der blev stiftet i 1933, arbejder også på at få genåbnet tog-stoppestedet ved Den Permanente. Siden 2005 har stoppestedet været lukket, og derfor er der i dag ingen mulighed for at komme til Den Permanente, ishuset, skoven eller kroen med offentlige transportmidler, oplyser badeklubben.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Grønland står over for et vigtigt valg

Lad nu selvstændighedsdebatten hvile og fokuser på de udfordringer, som Grønland virkelig står over for.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

DF’er i Aarhus: Udflyt folketingspolitikerne

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Århus Øst Nyborggade 3 st. th., 8000 Aarhus C
Politikerne bør have pligt til at bo i den valgkreds, de stiller op, mener den aarhusianske DF’er Jakob Søgaard Clausen.

Debat: Hjælpen til de psykisk syge er mere eller mindre ikkeeksisterende

Jesper Park van der Schaft, selv med psykisk sygdom, 8000 Aarhus C
Nogle vil synes, at det er en meget hård overskrift. Men desværre ser vi gang på gang, hvordan mennesker med psykisk sygdom bliver negligeret af politikerne og af myndighederne i Danmark.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Paradis på 587 kvadratkilometer: Her er øen med egen lakridskonge, Michelin-stjerne og unikt hotel
Der er også liv på Bornholm uden for sæsonen. Stadig flere gode hoteller og restauranter vælger at holde helårsåbent, og det trækker tilflyttere og turister til. Det nye Hammershus Besøgscenter tegner også til at blive et tilløbsstykke. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her