Aarhus

Underskrifter vælter ind for beskyttelse af Aarhus-bugten

Gruppen "Beskyt Aarhusbugten" har på halvandet døgn indsamlet over 2.500 underskrifter mod en udvidelse af Tangkrogen, der truer 400 meter kystnær strækning.

For 61 mio. kr. vil et flertal i byrådet hælde jord ud i vandet omkring Tangkrogen og på den måde fjerne 400 meter kystnær strækning for at gøre plads til et nyt stort eventområde.

»På strækningen mødes by, skov og strand på ét sted. Det er vildt mange penge, at bruge på at ødelægge noget, der er unikt for Aarhus,« siger Martin Klode.

Tirsdag aften oprettede han sammen med en række frivillige underskriftindsamlingen "Beskyt Aarhusbugten Nu", der i skrivende stund har samlet over 2.500 underskrifter.

Debat: Byrådet er ved at ødelægge vores enestående natur

»Stedet er ikke oplagt til at holde store events. Ved store events kan folk ikke komme til og fra, her er du er nødt til at lukke hele byen af. Så hvorfor Tangkrogen? Der er så mange andre gode muligheder i og omkring byen for at leve eventspladser,« siger Martin Klode, der bl.a. nævner Eskelund i det sydvestlige Aarhus som et alternativ.

I november 2015 vedtog et flertal i byrådet en helhedsplan for området omkring Tangkrogen. I det oprindelige materiale er kyststrækningen ud for Tangkrogen ikke inkluderet i helhedsplan. Men i et forslag for maj i år er 400 meter af kyststrækningen nu inkluderet, og det har fået Martin Klode til at skride til handling.

»Kommunen laver en høringsfrist, der starter nu og slutter i august, imens alle er på sommerferie. Det lugter af, at det er noget, man skal køre udenom borgerne i Aarhus. Efter vi har startet indsamlingen, kan vi se, at det virkelig er noget, folk er trætte af,« siger Martin Klode, der med indsamlingen nu håber at kunne råbe politikerne op.

Initiativets hjemmeside har fået 15.000 besøg siden oprettelsen i tirsdag og har i skrivende stund over 1.300 følgere på Facebook.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Bilister giver politikerne fingeren
Vi kører mere og mere i bil og mindre og mindre kollektivt – stik mod politikernes forsøg på at genopdrage bilisterne.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Opråb fra 23-årig: Den danske præstationskultur er sygelig

Katrine Læbo, studerende, statskundskab, Børglumvej 25, Risskov
Der er for stort et fokus på præstationer og for lidt på, hvem man er som person.

Debat: P-vagt drev borgerjagt

Regner Laursen, Kløvervej 4, Hammel
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her