*

Aarhus

Bundsgaard: Jeg vil ikke frikende mig selv

Borgmester og rådmand mener, at de har levet op til deres ansvar i en sag om muligt misbrug af skattekroner.

Selvom den tidligere forvaltningschef Claus Pedersen er blevet politianmeldt og bortvist fra sit job som chef i Center for Byens Anvendelse, og direktøren i Teknik og Miljø, Erik Jespersen, er blevet fyret, mener den politiske top i Aarhus Kommune – heriblandt borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) – at den har levet op til sit ansvar i en sag om muligt misbrug af skattekroner

»Det er revisionens opfattelse, at jeg og i øvrigt også mine tidligere rådmandskolleger har reageret korrekt i sagen,« siger Kristian Würtz mandag, efter at en undersøgelse af den øverste ledelses kendskab til flere kritisable forhold i de to kommunale afdelinger Natur og Vej Service og Center for Byens Anvendelse er blevet afsluttet.

Samme besked kommer fra borgmester Jacob Bundsgaard.

»Rapporten konkluderer, at der er reageret. Det gælder ikke kun mig, men også de andre politiske ansvarlige i den her sag,« siger han.

Ny holdning

I marts 2017 afsluttede revisionsfirmaet Ernst & Young en fire måneder lang undersøgelse af de to kommunale afdelinger.

Dengang udtalte Kristian Würtz, at han stadig havde tillid til direktøren, på trods af at den afsluttede undersøgelse ikke havde undersøgt den kommunale topledelses kendskab til uregelmæssighederne i Teknik og Miljø.

Først efter politisk pres på tværs af partiskel indledte Aarhus Kommune en ny undersøgelse, der skulle afdække, hvilken rolle ledelsen havde haft i sagen.

Ifølge rådmanden er tilliden til direktøren nu forsvundet, fordi »der er kommet nye oplysninger frem« i den rapport, som revisionsfirmaet mandag afleverede til Magistraten.

Direktør fyret efter rapport: Overhørte flere advarsler

»Det overrasker mig meget, at der ligger de oplysninger i rapporten fra Ernst & Young, som der gør. Det ligger i sagens natur. Og det er min vurdering, at vi ikke længere kan fortsætte samarbejdet med Erik Jespersen,« siger han.

At der i den første rapport ikke blev kastet et blik på den øverste ledelse i Aarhus Kommune, vil hverken Jacob Bundsgaard eller Kristian Würtz kalde en fejl.

Begge mener de, at Ernst & Young havde mandat til at undersøge opad i systemet, hvis firmaet havde fundet det nødvendigt.

Enighed om håndtering

Borgmesteren og rådmanden er også enige om, at der fra politisk side er reageret med det samme i sagen om de mange kritisable forhold i de to kommunale afdelinger.

»Jeg vil henvise til den nye rapport, der konkluderer, at der er levet op til ansvaret. Jeg vil ikke frikende mig selv, det er bedre, at det er folk udefra, som har kigget på os. Jeg er tilfreds med, at det er blevet vurderet, at der er handlet og udvist den ansvarlighed, som man kan forvente,« siger borgmesteren.

Interne mails fældede direktør i Teknik og Miljø

Men trods de nye oplysninger afviser begge politikere at genåbne en række fyringssager, som fandt sted under Claus Pedersens ledelse i de to kommunale afdelinger.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler

Besøgstallet daler på Moesgaard Museum

Hvor ligger Moesgaards naturlige leje? Interview med direktør Mads Kähler Holst om genopretning efter økonomisk nedtur i 2016 og et kulturbyår, som ikke har gavnet økonomien.
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her