*

Aarhus

Sygehus har gode erfaringer med at behandle patienter derhjemme

Patienter hos Aarhus Universitetshospital fik positive resultater med hjemmebehandling.

Behandling hjemme gav ligeså gode resultater som turen på sygehuset, viser nye resultater fra projekt ved Aarhus Universitetshospital. Foto: Colourbox

Større frihed, øget livskvalitet og lige gode behandlingsresultater som på hospitalet. Det er blandt gevinsterne for patienter i et projekt ved Aarhus Universitetshospital, der har sammenlignet hjemmebehandling og behandling på sygehuset for patienter med nervesygdommen kronisk immunmedieret nervebetændelse.

Ifølge undersøgelserne er der ikke forskel på effekten af behandlingen, uanset om patienterne har gjort det hjemme eller på hospitalet.

»Vi får mange positive tilbagemeldinger fra patienter i hjemmebehandling. For dem, som er i arbejde, har det stor betydning, at deres hverdag påvirkes mindst muligt af behandlingen. De kan tage deres medicin på jobbet, på rejse eller mens de venter på bilen i vaskehallen for den sags skyld,« siger Lars Markvardsen, læge og ph.d., Neurologisk afdeling, Aarhus Universitetshospital.

Debat: Hjemmebehandling er godt for patienten

Uden muligheden for egenbehandling er patienterne nemlig indlagt op til fire gange om ugen hver 3. til 6. uge. Her får patienterne sprøjtet medicin direkte ind i blodårerne, men ved hjemmebehandling er doserne mindre og tages jævnligere. Den type behandling giver færre bivirkninger som kvalme, hovedpine og influenza. 

Studierne er lavet i samarbejde med de neurologiske afdelinger på Rigshospitalet, Odense og Aalborg Universitetshospital.

Kåring: Aarhus Universitetshospital er landets bedste hospital

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her