*

Aarhus

Politiet øger festival-sikkerheden efter terrorangreb i Manchester

Betonklodser skal stilles op, og der er en »hel række« krav om sikkerhed ved Northside-festivalen, lyder det fra Østjyllands Politi, der ligesom Northside holder kortene tæt til kroppen.

Sidste måneds terrorangreb i Manchester efter koncerten med den amerikanske popsangerinde Ariana Grande betyder, at sikkerheden er skærpet omkring Northside-festivalen i Ådalen i Aarhus.

Det oplyser politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, Østjyllands Politi.

»Angrebet har selvfølgelig en betydning, og det er noget, vi er meget årvågne over for. Det betyder, at vi i samarbejde med PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.) afdækker, hvad der kan have en betydning for Northside-festivalen og løbende vurderer helt op til festivalen, om der skulle være nogle andre ting, der spiller ind i forhold til det sikkerhedsniveau, der skal være, og den indsats, vi gennemfører,« siger han.

Så der bliver skruet op for sikkerheden sammenlignet med sidste år?

Skærpet opmærksomhed på Aarhus-koncerter efter terror i Manchester

»Ja, det må man sige, at der bliver. Det er både i det, som arrangørerne skal overholde, og politiets indsats er selvfølgelig også dimensioneret i forhold til vores nuværende trusselsbillede.«

Angrebet har selvfølgelig en betydning, og det er noget, vi er meget årvågne over for.
Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør Østjyllands Politi

Ifølge Jesper Bøjgaard Madsen har politiet stillet »en hel række krav om sikkerhed«. Han vil ikke fortælle, hvad kravene går ud på, men kun oplyse, at festivalen skal lave afspærringer med betonklodser. Således kan folk med onde hensigter ikke køre biler gennem menneskemængden i festivalområdet og dermed kopiere tidligere terrorangreb.

Ifølge Østjyllands Politi har Northside fået tilladelse til at afspærre Søren Frichs Vej og Lokesvej mellem kl. 9 og 03.30 både fredag og lørdag samt kl. 9-01 søndag.

Northside-festivalens talsmand John Fogde er meget fåmælt omkring sikkerhedsforholdene. Han vil hverken udtale sig om, hvad Manchester-angrebet konkret betyder for festivalen, eller om, hvorvidt sikkerheden er skærpet.

»Det bedste jeg kan sige, er, at vi bliver opdateret løbende af politiet og samarbejder med det. Det kommer med de bedste retningslinjer, som vi kan arbejde med. Vi må rette os efter, hvad politiet finder nødvendigt. Det er trods alt der, ekspertisen er,« siger John Fogde.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her