Aarhus

Millioner fra Salling Fonden skal skabe "våd" folkefest i Aarhus

VM i sejlads har fået 3 mio. kr. af Salling Fonden.

VM i sejlads bliver en kæmpe event på Aarhus Havn. Arkivfoto: Tanja Carstens Lund

Købmand Herman Sallings Fonden beriger sejlsporten med tre millioner, når ”Sailing World Championsships Aarhus” sætter sejlene i august 2018.
 

VM-konkurrencen bliver en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde, og arrangørerne forventer, at optil 400.000 gæster vil lægge vejen forbi verdensmesterskabet i de 14 dage, som eventet foregår.

Salling Fonden har tidligere været med til at sponsorere et nyt internationalt sejlsports center, der skal være centrum for begivenhederne under VM-konkurrencen. Centeret er i færd med at blive bygget på den gamle lystbådehavn.

"Det bliver et fantastisk centrum for sejlsport i Aarhus og Danmark. Derfor er det også naturligt for fonden at være med til at give sejlsportscentret den bedst tænkelige start med et VM i Sejlsport" udtaler Karin Salling på vegne af fonden, når hun skal forklare, hvorfor fonden skyder endnu flere penge i projektet.

De friske tre millioner skal blandt andet bruges til at skabe en folkefest for aarhusianerne under konkurrencen, hvor hele Aarhus Ø bliver inddraget.

Og der vil være noget at kigge på for de mange besøgende, når de kommer ned på havnen. Her skal 1500 sejlere fra 100 lande ikke kun konkurrere om en verdenmestertitel, men konkurrencen bestemmer også, hvem af de håbefulde sejlere, der skal videre til OL i Tokyo i 2020. Der er med andre ord lagt op til et mega event af høj international betydning i sportens verden.

”Det glæder mig at Salling Fondene har valgt at støtte folkefesten omkring VM. Det bliver fejringen af en sport og en by i konstant udvikling og i den grad en indvielse af den nye bydel Aarhus Ø, samt alle de muligheder for maritime oplevelser og udfoldelse den byder på. Jeg glæder mig til at byde de mange gæster velkommen til en fest i verdensklasse, ” skriver rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Omlægning af banen fra Hovedgård til Hasselager

Bo Lindbirk, Fastrupvej 37, Solbjerg
Solbjerg og dens opland er i vild opstandelse over den VVM-undersøgelse, der nu er til høring.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her