Aarhus

V: Busskure på Klostertorvet skal væk

Busskurene på Klostertorvet fungerer som opholdssteder for socialt udsatte, mener Venstre.

Busskurene på Klostertorv skal pilles ned midlertidigt eller permanent for at genoprette roen i området, mener Venstre. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Selv om Aarhus Cityforening og Socialforvaltningen i Aarhus Kommune netop har besluttet at gå sammen om en vagtordning på Klostertorv og ved Vor Frue Kirke hele sommeren, så skal der ifølge Venstre mere til, hvis roen i området helt skal genoprettes.

»Vi skal også have snakket om busskurene i området. De fungerer i dag som opholdssteder for socialt udsatte. Hvis de andre hellesteder på placeringer rundt om i byen skal blive en succes, så er vi nødt til at se på, om busskurene skal pilles ned. Enten for en periode eller permanent. Det vil give et federe torv, end det er i dag,« siger Venstres ordfører på sagen, Lene Horsbøl, med henvisning til byrådsforslaget fra V og K, som skal behandles på onsdag i byrådet.

Hellesteder

De to partier foreslog sidste år i august netop, at der bl.a. indsættes vagter på Klostertorv, og der udpeges 3-4 såkaldte ”hellesteder” rundt om i byen til socialt udsatte. Socialrådmand Thomas Medom (SF) udsendte sidst i april en pressemeddelelse om en ny aftale mellem erhvervslivet og kommunen om bl.a. vagter, som hen over sommeren skal forebygge, at der opstår voldsomme og utrygge episoder, som har været et tilbagevendende problem i de seneste år.

Ny handlingsplan

Med Odense Kommune som forbillede har afdelingerne Sociale Forhold og Beskæftigelse samt Teknik og Miljø derudover i løbet af vinteren udarbejdet en handlingsplan for byens rum.

Handlingsplanen skal være med til at sikre bedre forhold for de udsatte i byen samt større tryghed for øvrige borgere.

Ifølge handlingsplanen skal der skabes attraktive alternativer i form af midlertidige hellesteder i byens rum for socialt udsatte, som dermed får alternativer til et ophold på Klostertorv.

»Selvfølgelig er det dejligt, at rådmand Thomas Medom allerede har sørget for, at forslaget fra V og K bliver gjort til virkelighed. Men vi kan også konstatere, at der skal mere til, hvis der skal sikres et ordentligt miljø for alle i området,« siger Lene Horsbøl forud for byrådsmødet.

Ifølge indstillingen til byrådet vil etableringen af hellestederne koste ca. 500.000 kr. pr. stk. til indkøb, tilslutningsafgifter m.m.

Udgiften vil de to afdelinger Sociale Forhold og Beskæftigelse og Teknik og Miljø dele mellem sig.

Teknik og Miljø vil også bruge penge på at forbedre torveområdets fysiske udseende ved ændring af hegn, beplantning og cykelparkering, fremgår det.

Private vagter

Aftalen mellem Aarhus Cityforening, de erhvervsdrivende og Socialforvaltningen betyder, at der gennem sommeren vil være to vagter fra den private sikkerhedskoncern G4S til stede på torvet for at opretholde ro og sikre trygheden for handlende, cafégæster, erhvervsdrivende og beboere.

De to vagter vil være på Klostertorv mandag til lørdag fra den 1. maj til den 31. august i tidsrummet 12-19. Vagterne har ingen særlige beføjelser, men kan følge borgere hen til Kirkens Korshær og de hellesteder, der skal etableres for de socialt udsatte – eller alternativt tilkalde politiet. Vagterne skal registrere hændelser og melde dem til Socialforvaltningen, fremgår det.

Udgifterne til vagtordningen deles mellem Socialforvaltningen, de erhvervsdrivende og Aarhus Cityforening.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Debat: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her