Aarhus

Den Permanente Badeanstalt skal genskabes som i storhedstiden fra 1950'erne

Vinterbaderklubben på Den Permanente Badeanstalt har søgt fonde om 50 mio. kr. til to nye vinger, der bl.a. skal udvide saunakapaciteten med 50 pct.

Hesteskoen skal udvides med to vinger. Foto: Claus Petersen Foto: Claus Petersen

Over 9.000 vinterbadere ved Den Permanente Badeanstalt i Risskov får lidt ekstra at varme sig på efter de kolde dyk i Aarhus Bugt, når to nye saunaer, et ekstra klubhus, depotrum samt ekstra toilet- og badefaciliteter efter planen bliver opført.

Bestyrelsen i vinterbaderklubben Vikingeklubben Jomsborg arbejder i øjeblikket sammen med P+P arkitekter og Aarhus Kommune om en helhedsplan for at genskabe Den Permanente Badeanstalt, som den var i sin storhedstid midt i 1950’erne.

Ifølge planerne skal hver af de to naturistområder for henholdsvis kvinder og mænd i hver sin ende af den hesteskoformede badeanstalt udvides med en nordlig og sydlig vinge.

En vinterbaders bekendelser: Afklædt vinterbader cyklede på Strandvejen i Aarhus

Ud over de nye faciliteter skal den sydlige vinge fungere som et naturistområde for både mænd og kvinder, mens den nordlige bliver et fællesbad uden naturisme.

Bestyrelsen for Vikingeklubben Jomsborg skriver i et nyhedsbrev, at der har været arbejdet intensivt på to fronter:

»Myndighedsgodkendelse og finansiering. Der er en lang række af både kommunale og statslige myndigheder, der skal spørges. For nuværende ligger der en ansøgning ved Kystdirektoratet om dispensation for strandbeskyttelseslinjen, en godkendelse, vi forventer at få, da de bygninger vi vil opføre, tidligere har været opført på stedet.«

Badegæster må acceptere farlige bølger fra hurtigfærger

Af nyhedsbrev fremgår det desuden, at der har været holdt en række møder med kommunen om ejerskab og driftsforhold af det nye anlæg.

»Disse møder har resulteret i en model, der giver klubben de samme rettigheder og forpligtigelser, som vi har i dag. Denne model samt byggeriet kræver endelig godkendelse af byrådet,« skriver bestyrelsen.

Udvidelsen af Den Permanente Badeanstalt ventes at koste ca. 25 mio. kr. For at skaffe finansiering har Vikingeklubben Jomsborg indsendt ansøgning til Sallingfondene på 12,5 mio. kr. samt til A.P. Møller Fonden på et tilsvarende beløb.

Vinterbaderklubben råder i dag over fire saunaer. De senere år er antallet af medlemmer i klubben steget kraftig fra 5.372 i sæsonen 2011/2012 til 9.277 i indeværende sæson.

Den Permanente Badeanstalt blev opført neden for Riis Skovs skrænter i 1933, og vinterbadeklubben holder til på badeanstalten i den del af året, hvor Aarhus Kommune ikke holder denne åben for offentligheden.

Det betyder, at sæsonen normalt strækker sig fra begyndelsen af august til midten af maj.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her