*

Aarhus

Digitale hovedskud og knivdrab

Professionel Counter-Strike-finale i weekenden på Dokk1.

E-sport samler mange mennesker – spillere såvel som tilskuere, der også kan følge med på tv-skærme eller i biografsale. Billedet er fra en turnering i Anaheim, Californien. Arkivfoto: Matt Masin/AP

Et bagholdsangreb med en kniv eller et hovedskud med en sniperriffel. Sådan lyder opskriften på underholdningen på Dokk1 på lørdag, når der er finalekamp i Counter-Strike, hvor to professionelle hold går op imod hinanden. Vinderen tager 25.000 kr. med sig hjem.

»Vi inviterer folk indenfor til at se en professionel finale i e-sport, og samtidig får man mulighed for at høre om e-sporten. Vi tilbyder også vejledning til forældre, da der er mange teenagere, der gerne vil være professionelle Counter-Strike-spillere. Der er nemlig ikke særlig mange forældre, der forstår sporten,« siger Atle Stehouwer.

Han står bag weekendens event og er ejer af Counter-Strike-holdet Singularity, der ligger nr. 22 på verdensranglisten. Counter-Strike er et skydespil, hvor man ser det hele fra en førstepersons synsvinkel. Man spiller det via en internetforbindelse, og spillet spilles typisk i runder af tre minutters varighed og i hold på fem.

I Danmark er vi gode til Counter-Strike, og vi har fem hold i top 30 på verdensplan.

Men alligevel er det først på det seneste, at sporten er blevet kendt af offentligheden.

Stort i udlandet

»Jeg ved godt, at der er mange, der synes, at det ikke er rigtig sport. Men vi dyrker den, som om det er en rigtig sport, og der kommer meget hurtigere penge i det, end i de klassiske sportsgrene,« siger Atle Stehouwer, der har styret sit Counter-Strike-hold i et år. Alle spillere får løn for at være på holdet.

»Allerede fra starten fik spillerne løn. Det er ikke en fyrstelig løn, men de kan leve af det,« siger Stehouwer.

E-sport har længe været ukendt for den almindelige dansker, mens det er blevet et stort fænomen i udlandet. Og det er netop derfor, at der er kommet så stor opmærksomhed på det i Danmark nu, mener Atle Stehouwer, der også tilskriver DR’s program om Counter-Strike-holdet Astralis på DR3 en del af opmærksomheden.

»Der er stor bevågenhed på sporten lige nu, men jeg tror, at om nogle år så er det blevet en almindelig sport ligesom andre sportsgrene,« siger Stehouwer.

Tilløbsstykke

Det voldelige computerspil er populært blandt teenagere, men hvis man tror, at e-sport kun hører til på teenage-værelset hjemme ved forældrene, tager man fejl. De fleste professionelle Counter-Strike-spillere er mellem 18 og 30 år.

Counter-Strike er det mest spillede online-spil nogensinde, og der kommer mange mennesker for at se de store finaler. Nordisk Films biografer har taget konsekvensen af e-sportens popularitet og er begyndt at transmittere Counter-Strike-finaler direkte i deres biografsale.

»Vi lever i en tid, hvor der skal rigtig meget til for at underholde mennesker. Tingene skal gå hurtigere i dag, og e-sport tilbyder en meget stærkere underholdning, end man ser i almindelig sport. Computerspil kan udvikle sig i takt med teknologien, men det kan de klassiske sportsgrene ikke. De har deres begrænsninger,« siger Atle Stehouwer, som forklaring på e-sportens popularitet, og hvorfor den fortsat vil vokse sig større.

Man kan se finalen på Dokk1 på lørdag kl. 10.

Eventen bliver holdt i forbindelse med Internet Week Danmark, som er en festival, der arrangeres af Aarhus Kommune.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her