Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Møflig madglæde

Man kan se det udefra – Møf er et hyggeligt sted, hvor man kan spise alene eller i flok. Oven i købet kan restauranten tilbyde god mad til gode priser og med god service.

Restaurant Møf på Vesterport leverede både en rigtig god madoplevelse og en fin service fra tjenernes side. Det bør afprøves. Foto: Benjamin Nørskov

Fakta

Møf

Vesterport 10

Aarhus

Tlf. 6173 3333

restaurantmoef.com

Betjening

Der er fokus på gæsterne samt masser af smil og god atmosfære på Møf. Man er som gæst ikke i tvivl om, at kok og tjener gør, hvad de kan for at se til, at gæsterne på alle måder har en god aften.

Mums, namnam, uhm.

Udtrykkene er mange, når man skal beskrive noget, der smager godt.

Men blandt kokke bruger man åbenbart udtrykket møf, når smag og behag går op i en højere enhed. Man bruger det i hvert fald på restauranten Møf, der siden 2014 har ligget på et hjørne ved Vesterbro Torv.

Menu

Det fik vi på Møf:

Snack og bobler:

Kaninrillette med pastinak med valnødder og et glas Sautillant Bertin-Delatte

(med i menuen med fire retter til 449 kr. og a la carte til 130 kr.)

Til forret råmarineret torsk med cremet ricotta, rødbeder, tapiokaperler, limevinaigrette og hindbærsyltetøj (med i menuen og a la carte til 109 kr.) Et glas Meierer Riesling fra Mosel.

Kalvetatar med karljohansvampe, syltede bøgehatte og salat. Dertil Pinot Noir fra Günther Steinmetz 2014.

Til hovedret 300 gram ribeye, fennikelsalat, jordskok, hvidløg og bearnaise (309 kr.) Dertil Sesti Grangiovese, Castello di Argiano, Montacino, 2014 (78 kr.).

Økogris med kartoffelmos, dampede porrer, bacon, flæskesvær og hvidvinsflødesovs (fra menuen). Dertil et glas Mâcon-Vergisson sur la Riche Récolte, Bourgogne, 2014.

Til dessert tre franske råmælksoste med kompot og knækbrød (99 kr.) Dertil et glas Pinot Gris Alsace Grand Cru Mambourg 2014.

Pocherede svesker med luftig blåbærcreme, lakridsmarengs og boghvede (menuen). Vin er Vendanges d’Autrefois Saussignac 2013.

Te og møfling (med i menuen og a la carte 30 kr. og 55 kr.).

I alt kom vi af med 1.920 kr.

Lidt humor er der også plads til på de i øvrigt meget fine toiletter. Og en grad af alvor. Sådan er det jo.

Kokkene har ret: Det hele går op i en højere enhed på restauranten, hvilket den nyligt udkomne GuideMichelin Nordic Cities 2017 da også har været opmærksom på ved at omtale Møf som en restaurant, der laver god, enkel mad af særlig kvalitet.

En god detalje på restauranten er, at man kan sidde ved baren og spise med udsigt til køkkenet –– hyggeligt, hvis man er alene.

Man kan også sidde ved eget bord, og det gjorde vi. Der var ikke mange gæster, da vi kom som nogle af de første (ligesom vi var nogle af de sidste, der forlod stedet næsten fire timer senere), men i løbet af en times tid var der nærmest fyldt, og så kan man godt mærke, at man sidder rimeligt tæt. Det er dog ikke noget, der betyder noget for den gode oplevelse, det er at gå på Møf.

Vi blev taget godt imod (nej, det er ikke en selvfølge på alle spisesteder) og blev lige så godt hjulpet gennem aftenen med gode råd, hyggelig snak og mange konkrete informationer om, hvad vi fik på tallerkenen og i glasset. Vi kunne vælge en menu med velkomstdrink, appetitvækker, fire retter – råmarineret torsk, kalvetatar, økogris og pocherede svesker – med tilhørende vin, kaffe og møfling (husets specialitet) til 849 kr. eller plukke fra a la carte-kortet, hvor forretterne kostede 109 kr., hovedretterne 179-309 kr. og desserterne 89-99 kr.

Ad hver sin vej

Vi tog hver sin vej. Menuen med de fire retter til 849 kr. til den ene, og snacks, tre retter – marineret torsk som i menuen (109 kr,), 300 gram ribeye af okse (309 kr.), og tre franske råmælksoste med kompot og knækbrød (99 kr.) – fire glas vin, te og møfling til den anden. Det kostede i alt 1.071 kr., kunne vi se, da regningens time kom, så menuen er faktisk et fint tilbud.

Anmeldelse, Møf, foto: Tina Bryld

Vi kunne også se, at flere gæster drak vand til deres a la carte-retter, og i så fald kan man spise en god ret for en overordentlig god pris.

Vi lagde ud med bobler, en mousserende sauvignon blanc, Sautillant fra Bertin-Delatte og fik en meget delikat appetitvækker hertil i form af rillette af kanin med pastinakker og valnødder til samt et meget lækkert brød.

Forretten var nærmest som sushi, råmarineret torsk – det smagte virkelig meget råt – med tynde skiver syltede rødbeder, cremet ricotta og tapiokaperler. En ret med en fin smagsbalance, som vi fik et glas let hvidvin til: Meierer Riesling fra Mosel.

Egentlig ville vi have fulgtes ad med hensyn til antallet af retter, men det blev vi simpelthen rådet til ikke at gøre. Medspiseren havdeellers udset sig endnu en forret med karamelliserede gulerødder, men nej, ikke når samme medspisersnæste ret var en ribeye på 300 gram.

»Det bliver for meget, du skal nok blive mæt«, fik vi at vide, og så kontant et råd måtte vil følge.

Så medspiseren så på med et glas pinot noir fra Günther Steimmetz 2014 i hånden (og en vis misundelse), mens anmelderen fik en tallerken med kalvetatar, så blød som smør og meget smagfuld, med svampe og salat – og samme pinot noir.

Smeltende lækker

Hovedretterne matchede forretternes kvalitet, omend ribeyen var en ret rustik, grænsende til det voldsomme, servering. På kokkens anbefaling blev den store ribeye stegt ”medium-rare”, og det var den – samtidig med, at den var mør og smagfuld. Der hørte masser af fennikelsalat, jordskokker, hvidløg og bearnaisesovs til. Samt lidt mere pinot noir af samme slags som før fra det relativt smalle vinkort.

Også retten med økologisk gris var smeltende lækker. Svinenakken var som smør og blev serveret med kartoffelmos, dampede porrer, sprød bacon, flæskesvær og en hvid sovs med både hvidvin og fløde.

Hertil hørte et glasMâcon-Vergisson Sur laRoche 2014, et godt valg.

En Møf-specialitet

Ribeyen blev sat til livs, og medspiseren måtte erkende, at det var rigtigt set at spare på retterne. For vi var ikke færdige endnu, vi skulle også have hver sin afsluttende ret: Tre franske oste (taupiniére, fåreost med bregne og blåskimmel med pærekompot) samt svesker, som havde småkogt i nogle timer i portvin og sherry og blev serveret med blåbærcreme og lakridsmarengs.

Derefter fik vi begge en kop te fra Perchs samt den lovede møfling: restaurantens version af iskold flødelikør med whisky, chokolade, kaffe og vanilje.

Det blev en aften med skøn mad og lige så skønbetjening. Vi kvitterer med fem stjerner og en storanbefaling: Prøv det.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

DF’er i Aarhus: Udflyt folketingspolitikerne

Jakob Søgaard Clausen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Århus Øst Nyborggade 3 st. th., 8000 Aarhus C
Politikerne bør have pligt til at bo i den valgkreds, de stiller op, mener den aarhusianske DF’er Jakob Søgaard Clausen.

Debat: Hjælpen til de psykisk syge er mere eller mindre ikkeeksisterende

Jesper Park van der Schaft, selv med psykisk sygdom, 8000 Aarhus C
Nogle vil synes, at det er en meget hård overskrift. Men desværre ser vi gang på gang, hvordan mennesker med psykisk sygdom bliver negligeret af politikerne og af myndighederne i Danmark.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Hjælp til hvis dit barn ikke kan få venner
Det er vigtigt, at børn forstår at danne relationer til andre. Og hvis det ikke kommer af sig selv, kan de have brug for et puf i den rigtige retning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her