Aarhus

Fremgang i Aarhus giver lavere hotelpriser

Flere turister har givet lavere hotelpriser i kulturhovedstaden, fortæller økonom.

I december 2016 blev der udlejet godt 50.000 antal hotelværelser i Aarhus. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Flere turister giver billigere hotelværelser. Året som europæisk kulturhovedstad er kun lige begyndt for Aarhus, men det kan allerede mærkes på hotelpriserne.

Hotelsøgesiden Trivago har sammenlignet priserne for januar og februar i henholdsvis 2016 og 2017, der viser et fald i priserne. Januars priser faldt fra 996 kroner til 970 kroner, og februars priser faldt fra 994 kroner til 936 kroner.  

Ifølge økonom Brian Gardner Mogensen er det en naturlig konsekvens af, at der har været øget konkurrence på hotelmarkedet i Aarhus, som dermed fører til, at priserne bliver lavere.

”Aarhus har oplevet en kraftig stigning i efterspørgslen af værelser, der i virkeligheden har været så høj, at antallet af værelser næsten ikke har slået til. Man har på det seneste været oppe på at udnytte 60 pct. af de hotelværelser, der er i Aarhus, og det er meget i hotelverdenen,” fortæller Brian Gardner Mogensen, økonom og direktør i Realise.

Flere og flere vil overnatte i Aarhus

Han fortæller, at Aarhus’ rolle som europæisk kulturhovedstad spiller en rolle i den store efterspørgsel på hotelværelser. Fremover vil det skabe en efterspørgsel efter både dyrere og billigere hoteller, og fremtiden for Aarhus’ hotelliv afhænger derfor af, hvad der bliver bygget af hoteller fremover.

”Flertallet af hoteller i Aarhus er i den kategori, man kalder trestjernede hoteller. Der er både turister, der efterspørger billigere og dyrere hoteller, så fremtiden vil afhænge af, hvad byen vælger at satse på.”

Ifølge Brian Gardner Mogensen er prisen på hotelværelserne også et billede på den generelle udvikling i erhvervslivet i Aarhus, hvor både turistattraktioner trækker penge til byen, men også flere store virksomheder, der har hovedsæde i Aarhus. Han fortæller, at turiststrømmen vil kunne mærkes både på kort og langt sigt fremover.

I december 2016 blev der udlejet godt 50.000 antal hotelværelser i Aarhus.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her