Aarhus

Aarhus byråd vil bekæmpe ensomhed hos borgere

Sundhedsundersøgelse skal hjælpe byrådet med at bekæmpe ensomhed, mener byrådsmedlem.

10.000 århusianere fik i e-boks en sundhedsundersøgelse, deriblandt spørgsmål til ensomhed og mental sundhed. Arkivfoto.

Hvordan har du det? Det spørgsmål fik 10.000 århusianere i indbakken fredag den 3. februar, sammen med en række andre spørgsmål, der skal hjælpe med at afdække sundheden hos danskerne. Byrådsmedlem Jette Skive (DF) vil bruge svarene til at bekæmpe ensomhed hos borgerne.

Det er fjerde gang undersøgelsen bliver foretaget, og senest var det i 2013, hvor borgerne blandt andet blev spurgt ind til rygning, alkoholvaner, kost og generel mental sundhed. Resultaterne fra undersøgelsen viste blandt andet, at der var knap 5 pct. Ensomme danskere i alderen 16 år og op. Det førte til en række initiativer fra Aarhus byråd.

”Det er en ordentlig remse, vi har sat i gang til at bekæmpe ensomhed. Vi har madlavning til de unge, spisevenner og herreklubber. Vi har også medarbejdere, der tager hen til de efterladte med en mappe med sociale tilbud, når nogen, vi kender til, mister,” fortæller Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg.

I år er der blevet føjet flere punkter til spørgeskemaet. Blandt andet er der spørgsmål til depression, tatoveringer, frivilligt arbejde, og de yngste får også spørgsmål om spiseforstyrrelser og selvskade.

Ifølge Jette Skive er det vigtigt for Aarhus byråd at få så mange svar på spørgeskemaet som muligt, og derfor opfordrer hun til at så mange som muligt sender besvarelser ind.

”Vi vil bekæmpe ensomheden. Der er mange, der viser interesse for vores tilbud, og jeg håber, det kan inspirere folk til at svare på spørgeskemaet, så vi kan se, om vores initiativer nytter noget og kører, som de skal,” siger Jette Skive.

300.000 danskere får nu spørgsmål om helbredet i e-Boks

Spørgeskemaet kommer fra regionerne i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed. Landet over har godt 300.000 tilfældigt udvalgte borgere på 16 år eller over modtaget spørgeskemaet.

Borgere, der har modtaget spørgeskemaet, kan besvare det mellem 3. februar og 3. maj. Brevet kommer i e-boks, men har man problemer med at besvare det, kan man få hjælp hos Region Midtjylland.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her