Aarhus

Se åbningsshowet fra luften

Var du en af de 70.000 mennesker, der så åbningsshowet for Aarhus 2017 fra gadeplan eller på tv? Se her, hvordan lysene prægede aftenhimlen fra højden.

Optoget med de mange vikingeskibe igennem et menneskehav i Aarhus' gader var slet ikke enden på åbningsfesten.

Det blev blot overgangen til både massivt fyrværkeri og det lovede »episke« film- og billedeshow på væggene af DLGs siloer på havnen, som tryllebandt folk i en sådan grad, at folk i de i forvejen tætpakkede gader helt stoppede med at snegle sig frem og tilbage og blot stod tilbage og kiggede i samme retning.

Og den største cadeau kom i realiteten nok, da det sidste på silovæggen var "Aarhus 2017" skrevet i gylden skrift og folk klappede i samlet flok. Det virkede som momentet, hvor aarhusianerne sænkede paraderne overfor kulturhovedstaden.

Kulturhovedstad 2017-ansvarlig: Første stik er taget hjem til Aarhus

Folk troede også endnu en gang, at dette var slutningen for aftenen, men endnu en stor salve af glitter, glimt og brag på aftenhimlen sparkede i stedet i gang i Dj Statics tur på et podie ved havnen, hvorfra han sendte knap så vikinge-agtige toner ud mod folk.

Da musikken døde hen, var der dog ikke flere comebacks i ærmet. Og mens det lige så langsomt fik folk til at fortrænge fra de bilfri gader, lod det blot en konstatering stå tilbage: Aarhus er i 2017 ikke blot en by, Aarhus er blevet en kulturhovedstad.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Anmeldelse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her