Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Prestige-byggeri har fået grønt lys i byrådet

Med 31 etager bliver højhuset ved det gamle vandtårn i Aarhus Nord en af byens højeste bygninger.

Højhuset på Hotel La Tours grund på Randersvej bliver 95 meter højt. Illustration: 3XN Architects

Et enigt byråd var onsdag aften enige om at godkende lokalplanen for et nyt højhus i Aarhus N, hvor Hotel La Tour ligger i dag.

Dermed er vejen banet for at rive det eksisterende hotel ned og bygge et nyt højhus i 5-31 etager til boligformål med tilhørende parkeringskælder.

De fleste partier udtrykte dog ærgrelse over, at byggeprojektet ikke indebærer offentlig adgang til de øverste etager.

»Vi glæder os til at se det færdige byggeri. Men jeg er ked af, at det ikke er lykkes med et offentlig rum i toppen af byggeri. Det skyldes måske, at byrådet ikke tidlig nok har kommunikeret, at man ønsker offentlig rum i toppen af nye højhuse,« sagde Steen B. Andersen (S).

Aarhus N skal have 95 meter højt vartegn

Også Enhedslisten er endt med at støtte projektet.

»Det ærgrer os dog, at der ikke er mulighed for offentlig adgang til højhuset. Jeg synes egentlig, at det er paradoksalt, fordi byrådet mange gange har pointeret, at offentlig adgang i højhuse skal prioriteres, men det er åbenbart ikke blevet hørt rundt om i systemet. Men ellers opfylder projektet alle kriterier. Det er et godt sted med adgang til kollektiv trafik og uddannelsesinstitutioner i nærheden,« sagde Peter Hegner Bonfils.

Højhusbebyggelsen får et samlet etageareal på 23.000 kvm og udformes med ca. 300 boliger med fællesfaciliteter i stueetagen. Boligerne opføres i varierende størrelser dog med hovedvægt på mindre boliger til studerende.  

Flere bejlere til domkirkens højderekord

Gert Bjerregaard (V) er glad for, at Aarhus får et nyt vartegn i Aarhus Nord.

»Det er et af de helt markante fremtidige muligheder for et højhusbyggeri af dimensioner. Vartegnet Ikea får nu konkurrent, når man kommer den vej ind i Aarhus,« sagde han.

I indstillingen står, at »et højhusbyggeri som La Tour, der stiger fra 5 etager og op til 31 etager, kan ikke undgås at få indflydelse på vandtårnets status som vartegn. Højhuset vil være højere end vandtårnet og vil være mere synligt i landskabet fra lang afstand. Bebyggelsen forholder sig dog til vandtårnet ved at trappe ned mod tårnet, så vandtårnet i samspil med højhuset fastholdes som et landmark i området om end af mindre markant karakter i sig selv.«

Rekordhøjt højhus på vej i Aarhus

Hos SF er der samlet set også glæde over projektet.

»Vi bakker op om lokalplanen, men er brandærgerlige over, at det ikke lykkes med offentlig adgang. Vi skal dog glæde os over de mange nye boliger til unge mennesker. Der bliver rift om lejlighederne, og det er et projekt, der bliver en del af byens branding,« sagde Jan Ravn Christensen.

Forslaget til lokalplan har været i offentlig høring, og der er indkommet otte høringssvar. to høringssvar er overvejende for højhusbebyggelsen, mens seks høringssvar er overvejende imod højhusbebyggelsen.  

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her