Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Aarhus

Nazisternes gamle lufthavn fejrer 70-års fødselsdag

Den midlertidige lufthavn ved Tirstrup er endt med at være den permanente løsning - selvom det aldrig var meningen.

Det var den tyske besættelsesmagt, der grundlagde det, der senere blev til Tirstrup lufthavn på Djursland hen mod slutningen af Anden Verdenskrig.

Da nazisterne var besejret i 1945, valgte man at benytte deres forladte lufthavn til kommerciel drift - som en midlertidig løsning, indtil en mere passende placering tættere på Aarhus blev udvalgt.

Debat: Tid til nytænkning og investering i lufthavnen i Tirstrup

I 1946 landede og lettede det første kommercielle fly, en SAS-flyver mellem København og Aarhus. Siden har lufthavnen levet et liv som en bastard mange ville erstatte, men som ingen indtil videre har haft held med.

Eksperter tror på en bedre lufthavn i Tirstrup

I dag flyver SAS stadig mellem København og Aarhus, ligesom Ryanair har rute til Stansted og charterselskaber afvikler rejser derfra.

AAR kan altså fejre 70-års fødselsdag- selvom det aldrig rigtigt var meningen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Omlæg jernbanen, så den går forbi lufthavnsbygningen
Palle og Iben Christiansen, Nedergade 12, Ebeltoft
Det er forbløffende, at det ikke snart går op for tilhængerne af en ny lufthavn ved Thomasminde, at den er en ”død sild”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.

SF: Visioner midt i trafikken

Hans Okholm, Silkeborg | Kirstine Bille, Syddjurs | Claus Leick, Skanderborg | Jan Ravn Christensen, Aarhus | Anders Bøge, Skive | Torsten Sonne Petersen, Hedensted | Mads Nikolajsen, Norddjurs SF’s hidtidige og kommende medlemmer af Midttrafiks repræsentantskab
Midttrafik skal være et mobilitetsselskab, som sammen med kommuner, region og borgere udvikler nye måder at være mobil på.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her