Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Politiet konfiskerer rekordmange køretøjer

Sidste år blev 108 motorkøretøjer konfiskeret i Aarhus Kommune mod 10 i 2007. Den markante stigning skyldes ifølge politiet en skærpet indsats på området.

Det sker oftere og oftere, at en bilist får konfiskeret sit køretøj af politet inden for Aarhus’ kommunegrænse. Arkivfoto.

Det sker oftere og oftere, at en bilist får konfiskeret sit køretøj af politet inden for Aarhus’ kommunegrænse.

Ifølge tal fra Østjyllands Politi blev der sidste år konfiskeret 108 biler, knallerter og motorcykler, hvorimod der i 2007 blev konfiskeret 10.

»Den markante stigning skyldes særligt den skærpede indsats mod vanvidskørsel, som åbnede nye muligheder for at konfiskere køretøjer,« lyder det fra Amrik Singh Chadha, operativ leder af færdelspolitiet i Østjyllands Politi.

Skærpede regler indført

Med den såkaldte vanvidspakke, der trådte i kraft den 1. januar 2012, blev det bl.a. muligt for politiet at konfiskere køretøjet, hvis den samme bilist tre gange kører uden kørekørt, mens han f.eks. er frakendt kørekortet.

I 2011 – inden de nye regler trådte i kraft – blev der konfiskeret 31 motorkøretøjer i Aarhus Kommune. Allerede året efter var det tal oppe på 115.

Med en yderligere stramning i 2014 blev det desuden muligt for politiet at konfiskere køretøjet, hvis bilisten har en promille på 2,0 eller højere, også selv om det er første gang, bilisten tages med promiller i blodet.

Ifølge Amrik Singh Chadha fra Østjyllands Politi forekommer det, at den samme bilist får konfiskeret køretøjer gentagne gange.

»De fleste lærer lektien første gang, men der er nogle, som ikke tager notits af det,« siger han.

Råd foreslår alkolåse

Hos Rådet for Sikker Trafik er direktør Mogens Kjærgaard Møller positiv over, at politiet har været ude på vejene og stoppet de potentielt farlige bilister.

»Bilister, der gentagne gange ser stort på færdelsloven, er ekstremt farlige for trafiksikkerheden,« siger han.

Hvis man skal dæmme op for spritbilisters gentagne kørsel, bør man ifølge Mogens Kjærgaard Møller kigge nærmere på alkolåse, som i bl.a. Sverige har været obligatoriske siden 1999.

»Kan man både højne trafiksikkerheden og samtidig sikre, at de pågældende mennesker får et bedre livsforløb, så er det jo en win-win-situation,« siger han.

Tendensen med de mange konfiskeringer fra 2015 ser ud til at fortsætte i år, hvor Østjyllands Politi i løbet af årets tre første måneder har konfiskeret 28 køretøjer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her