Aarhus

Nyt netværk i Tilst vil have unge i job

En almen boligforening i Tilst skaber et nyt erhvervsnetværk, der bl.a. skal sikre områdets unge et lokalt fritidsjob.

Tættere kontakt mellem områdets unge og det lokale erhvervsliv skaber tryghed. »Vi vil genopfinde tanken om den gamle landsby, hvor beboerne er fælles om at støtte hinanden,« siger Jan Andersen, der er boligsocial medarbejder i Langkærparken, hvis 860 almene lejligheder administreres af AL2bolig. Foto: Al2bolig

Tættere kontakt mellem områdets unge og det lokale erhvervsliv skaber tryghed.

Det mener den almene boligforening AL2bolig og beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune, der er gået sammen om at skabe et nyt erhvervsnetværk i Tilst.

»Vi vil genopfinde tanken om den gamle landsby, hvor beboerne er fælles om at støtte hinanden,« siger Jan Andersen, der er boligsocial medarbejder i Langkærparken, hvis 860 almene lejligheder administreres af AL2bolig.

»Vi håber, at vi med et stærkt lokalt samarbejde kan hjælpe de unge med at få en fod indenfor i en virksomhed,« siger Jan Andersen, der var vært ved netværkets etableringsmøde i Bydelshuset i Tilst i sidste uge.

Vi vil gerne have virksomhederne til at tage ansvar for området, så vi får skabt de positive fortællinger.
Allan Werge, direktør AL2bolig

Den lokale boligforening har gennem flere år haft et samarbejde med Bilka, der har givet unge, som foreningen har udpeget, to prøvevagter.

Job gennem netværk

»Det samarbejde kunne vi godt tænke os at brede ud til endnu flere virksomheder. Det er unge mennesker, som måske ikke har netværk til selv at opsøge et fritidsjob eller simpelthen ikke er vant til at have et fritidsjob, og det kan være en god vej ind på arbejdsmarkedet,« siger Jan Andersen.

Ifølge lektor ved Center For Ungdomsforskning på Aalborg Universitet Niels-Henrik Møller Hansen kan sådan et netværk være en god idé.

»Det er mit indtryk, at rigtig mange fritidsjob formidles gennem familie og venner og aldrig bliver slået op. De fleste unge, der i dag har et fritidsjob, kommer fra en middelklassebaggrund. Kommer man fra en såkaldt ressourcesvag familie, har man måske ikke overskud i hverdagen til et job i sin fritid og heller ikke netværket til at skaffe et,« siger Niels-Henrik Møller Hansen.

Fordelene ved at have en lille tjans ved siden af skolegangen er mange.

»For det første tjener man sine egne penge. Derudover lærer man at begå sig på en arbejdsplads. Har man det svært i skolen, kan man via et fritidsjob få mulighed for at vise sit værd,« siger Niels-Henrik Møller Hansen.

Ingen smadrede ruder

Direktøren for AL2bolig, Allan Werge, håber, at de lokale virksomheder kan se fordelene ved at give de unge chancen for et fritidsjob.

»Vi har alle glæde af et godt lokalt samfund. Jeg bor her ganske vist ikke, men jeg er her om dagen og har ikke lyst til at møde ind til smadrede ruder, som vi ofte gjorde i 2011 og 2012,« siger Allan Werge, der var med til første netværksmøde.

»Vi vil gerne have virksomhederne til at tage ansvar for området, så vi får skabt de positive fortællinger. Hvis der kommer en masse positive historier om Tilst, så bliver Tilst jo til sidst den positive historie, og det er den bedste reklame, man kan få,« tilføjer han.

René Christensen, der er restaurantchef i McDonald’s i Tilst, var også med til netværksmødet.

»Jeg er her for at lære området at kende. Vi har brug for mange medarbejdere og har derfor brug for et godt netværk i lokalområdet. Det er her, vi befinder os, og her, vi gerne vil være med til at skabe nogle gode tiltag,« siger restaurantchefen, der var en af i alt 11 deltagere, der blandt andet talte FK Distribution, Restaurant Bone’s, Ejner Hessel A/S og Langkaer Gymnasium.

»Det er ærgerligt, at endnu flere ikke mødte op, men det vigtigste er, at der er mange flere – 25-30 stykker – der har vist interesse for at deltage, og på længere sigt håber vi, at virksomhederne ser fordelene ved at engagere sig lokalt,« siger Allan Werge.

Boligorganisationen brugte i 2012 cirka 1 mio. kr. på at udbedre skader efter hærværk. I dag er det tal faldet til 200.000 kr.

»Der er ikke ballade lige nu overhovedet. Men det kan jo hurtigt komme igen, og derfor håber vi, at et lokalt netværk kan være med til at skabe ro,« siger Allan Werge.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her