*

Aarhus

Imam i Aarhus forbyder kvinder at arbejde med mænd

Endnu en skjult optagelse fra TV2 viser en imam, der fremsætter kontroversielle udtalelser i Grimhøjmoske.

I en TV 2-dokumentar, der bliver bragt tirsdag, underviser imamen en studiegruppe af kvinder og børn i, at utro muslimske kvinder og frafaldne muslimer ifølge koranens sharialov skal piskes eller stenes. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) finder udtalelserne vanvittige. Han mener, at det er en fælles opgave at tage afstand og modarbejde »deres middelalderlige værdier«. Arkivfoto: Ernst Van Norde

Muslimske kvinder må ikke påtage sig et arbejde, hvis de kan komme i en situation, hvor de opholder sig alene sammen med mænd.

Sådan lød budskabet ifølge TV2 fra en gæsteimam under en fredagsbøn i Grimhøjmoskeen i Aarhus.

TV2's kvindelige såkaldte muldvarp spurgte imamen under bønnen, om muslimske kvinder må arbejde et sted, hvor der er mænd til stede.

- Vi siger, at det ikke er tilladt. Det er ikke tilladt af to grunde: Det er ikke tilladt for en kvinde, der tror på Allah, at være alene sammen med en mand, undtagen når hun er sammen med en værge. På den anden side, generelt set, er det ikke tilladt med sammenblanding af kønnene, sagde imamen til tilhørerne ifølge TV2.

Desuden understregede imamen, at det er meget vigtigt for kvinder at adlyde deres mænd.

Ifølge Tina Magaard, der er lektor på Aarhus Universitet og har studeret koranen indgående samt udført feltarbejde i miljøer lignende Grimhøjmoskeen, er det ikke noget nyt, at mange muslimske kvinder er fraværende på det danske arbejdsmarkedet på grund af religiøse forhold.

Hun fortæller til TV2, at frygten for at ende i helvedet afskrækker mange muslimske kvinder.

- Hvis du ikke kommer i himlen, kommer du i helvede, og der bliver du udsat for forfærdelige lidelser i al evighed. Det vil alle jo gerne undgå. Så hvis man tror på det, så kan man vægte det højere end et job og indtjening og frihed, siger hun til TV2.

Oussama El-Saadi, talsmand for Grimhøjmoskeen, mener, at TV2 kan have manipuleret med videooptagelserne, fortæller han i et interview med tv-stationen tirsdag aften.

- Det er ikke sikkert, at optagelserne er ægte. Medmindre kvinden bliver chikaneret, må hun gerne arbejde med en anden mand, siger han til TV2.

Mandag kom det frem, at samme imam også havde opfordret forældre til at slå deres børn, hvis ikke de beder til gud.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her