Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Nu får borgerne i Aarhus direkte indflydelse på det kommunale budget

Social- og beskæftigelsesrådmand, Thomas Medom, har lagt 200.000 kr. til side for at afprøve en ny måde at fordele kommunale penge på.

Borgerne i Aarhus får medbestemmelse på fordeling af 200.000 kommunale kroner. En god idé til et projekt, der bekæmper ensomhed og støtter fællesskaber for udsatte grupper, kan modtage op til 25.000 kr. til realisering.

Aarhus-borgere kommer i efteråret til at spille en hovedrolle i fordelingen af en del af det kommunale budget på Socialområdet. Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom, har nemlig afsat 200.000 kr., for at afprøve inddragelse af borgerne i den kommunale budgettering.

I første omgang er der tale om et forsøg, hvor borgere, foreninger, organisationer, uddannelsesinstitutioner osv. inviteres til to borgermøder. Her kan de i første omgang komme med forslag til projekter, som skal have fokus på at bekæmpe ensomhed og støtte fællesskaber for udsatte grupper i Aarhus. På det andet møde stemmer de fremmødte om, hvilke projekter, der skal have del i puljen på 200.000 kr. Et projekt kan modtage op til 25.000 kr. til realisering.

Modellen med deltagerbudgetter er helt ny i Aarhus Kommune, og tanken er, at den skal styrke sammenhængskraften i lokalsamfundene.

Skanderborgvej får skæve boliger

"Med deltagerbudgetter giver vi borgerne magt over en del af kommunens budget. Jeg tror på, at beslutningerne bliver bedre, når vi giver borgerne et rum, hvor der kan opstå nye kreative løsninger og gode idéer til, hvordan en given opgave skal løses. Og samtidig selv råde over pengene," siger Thomas Medom, som desuden peger på, at modellen meget gerne skal vokse sig større i fremtiden.

Alle er velkomne til begge møder. Uanset om man har konkrete idéer eller blot ønsker indflydelse på, hvilke projekter der skal tilgodeses.

Det første møde foregår den 17. august kl. 16.30-18.30 i Godsbanens foyer. Her vil der være orientering om projektet og om muligheden for at få støtte til sit projekt.

Byggefirma rodet ind i trussel mod rådmand

Ved andet møde den 3. november, præsenterer man projekterne, og de fremmødte stemmer om, hvilke projekter der skal modtage støtte.

"Det er kun den spæde start på en helt ny måde at invitere borgerne helt ind i kommunens maskinrum. Vi er på mange fronter i gang med at åbne vores organisation, og dette er blot et naturligt skridt i den retning,"siger Thomas Medom.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her