Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Boligjagt: Det koster 14 minutter at spare 2.350 kr. i husleje

Tilflyttende unge kæmper om ledige boliger i Aarhus, og i striden mod tusindvis af andre boligsødende studerende er der stor risiko for at stå uden tag over hovedet ved studiestart. Medmindre man retter blikket væk fra midtbyen.

Der er rift om studieboligerne i Aarhus C. Men der skal ikke lægges mange minutter til transporttiden til studiet, for at opnå store besparelser i månedlig husleje. Arkivfoto: Ole Lind

Hvis boligsøgende unge udvider jagten på studielejlighed forbi Aarhus-postnumrenes grænser, er der ikke bare bedre chancer for at finde tag over hovedet.

De kan også spare penge ved at have lidt ekstra transporttid til studiet. Det viser en undersøgelse, som boligsiden Boligbesked.dk ApS har lavet. Faktisk skal der bare 15 minutters ekstra transporttid til for en besparelse i husleje på til 2.350 kr. om måneden.

Gennemsnitlig huslejepris om måneden

Pris i kr. for 50 kvm

 • Aarhus C - 5.800
 • Aarhus N - 5.550
 • Aarhus V - 5.550
 • Højbjerg - 5.250
 • Risskov - 5.050
 • Viby - 4.800
 • Brabrand - 4.750
 • Åbyhøj - 4.700
 • Silkeborg - 3.850
 • Skanderborg - 3.450
 • Randers - 3.100

Kilde: Boligbesked.dk ApS

Alligevel retter de tilflyttende studerende ofte søgningen efter deres første hjem i Aarhus mod midtbyen. Hos boligsiden Boligbesked.dk oplever man, at de unge typisk starter med at søge boliger i Aarhus C. Først lige før studiestart udvider de deres søgning, og stadig til postnumre i Aarhus.

Boligbesked.dk ApS har sammenlignet huslejepriser i Aarhus med boliger i nærliggende byer, og har undersøgt tranporttid og -omkostninger til tre af de største uddannelsesinstitutioner i Aarhus.

Den største besparelse i samlede udgifter opnås ved at finde adresse i Randers, Skanderborg og Silkeborg. Med eksemplet Skanderborg, hvor man kan spare 1.743 kr. om måneden, tager det kun 14 minutter med tog til Aarhus. Det er faktisk kortere transporttid end den tid, det tager med bybus fra for eksempel Aarhus V, hvor boligerne altså også er dyrere og langt fra hænger på træerne.

Men selvom de studerende ikke er meget for at flytte udenfor Aarhus C, mener direktøren for boligbesked.dk ApS, at der også er praktiske fordele ved at udbrede søgningen.

"For det første kan de unge lige så godt søge bredt fra starten af, for der ikke plads til alle i centrum, og de kan med god grund godt søge i Silkeborg, Skanderborg eller Randers. Det kan godt være at rejsetiden til og fra studiet er længst her fra, men det er lettere og billigere at finde en bolig, og den ekstra rejsetid kan jo bruges på at forberede sig til studiet. Det skal de studerende jo bruge tid på uanset hvad," siger Daniel Juhl, direktør for boligbesked.dk ApS.

Stigende pres på akutboliger

Alligevel kan Boligbesked.dk ApS godt forstå, at de unge søger mod midtbyen.

"Aarhus er en fantastisk by at bo og studere i, men i den her situation må de unge sætte den helt store boligdrøm på standby. Studiestarten er en spændende men hektisk periode for de nye studerende og den bliver kun endnu mere hektisk af, at man ikke har en fast base, men er nødt til at låne en sofa her og der," siger Daniel Juhl.

Når der så er faldet ro på hverdagen og på boligmarkedet ind i efteråret, kan de studerende have et bedre udgangspunkt for at finde den bolig, de drømmer om.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aarhus skal naturligvis også have et rigtigt fodboldstadion

Preben Melgaard Kristensen
Det er vigtigt at prioritere fodbold, som på mange måder tegner en del af byens ansigt udadtil, ligesom det har stor betydning for byens selvforståelse og identitet.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her