Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Boligjagt: Det koster 14 minutter at spare 2.350 kr. i husleje

Tilflyttende unge kæmper om ledige boliger i Aarhus, og i striden mod tusindvis af andre boligsødende studerende er der stor risiko for at stå uden tag over hovedet ved studiestart. Medmindre man retter blikket væk fra midtbyen.

Der er rift om studieboligerne i Aarhus C. Men der skal ikke lægges mange minutter til transporttiden til studiet, for at opnå store besparelser i månedlig husleje. Arkivfoto: Ole Lind

Hvis boligsøgende unge udvider jagten på studielejlighed forbi Aarhus-postnumrenes grænser, er der ikke bare bedre chancer for at finde tag over hovedet.

De kan også spare penge ved at have lidt ekstra transporttid til studiet. Det viser en undersøgelse, som boligsiden Boligbesked.dk ApS har lavet. Faktisk skal der bare 15 minutters ekstra transporttid til for en besparelse i husleje på til 2.350 kr. om måneden.

Gennemsnitlig huslejepris om måneden

Pris i kr. for 50 kvm

 • Aarhus C - 5.800
 • Aarhus N - 5.550
 • Aarhus V - 5.550
 • Højbjerg - 5.250
 • Risskov - 5.050
 • Viby - 4.800
 • Brabrand - 4.750
 • Åbyhøj - 4.700
 • Silkeborg - 3.850
 • Skanderborg - 3.450
 • Randers - 3.100

Kilde: Boligbesked.dk ApS

Alligevel retter de tilflyttende studerende ofte søgningen efter deres første hjem i Aarhus mod midtbyen. Hos boligsiden Boligbesked.dk oplever man, at de unge typisk starter med at søge boliger i Aarhus C. Først lige før studiestart udvider de deres søgning, og stadig til postnumre i Aarhus.

Boligbesked.dk ApS har sammenlignet huslejepriser i Aarhus med boliger i nærliggende byer, og har undersøgt tranporttid og -omkostninger til tre af de største uddannelsesinstitutioner i Aarhus.

Den største besparelse i samlede udgifter opnås ved at finde adresse i Randers, Skanderborg og Silkeborg. Med eksemplet Skanderborg, hvor man kan spare 1.743 kr. om måneden, tager det kun 14 minutter med tog til Aarhus. Det er faktisk kortere transporttid end den tid, det tager med bybus fra for eksempel Aarhus V, hvor boligerne altså også er dyrere og langt fra hænger på træerne.

Men selvom de studerende ikke er meget for at flytte udenfor Aarhus C, mener direktøren for boligbesked.dk ApS, at der også er praktiske fordele ved at udbrede søgningen.

"For det første kan de unge lige så godt søge bredt fra starten af, for der ikke plads til alle i centrum, og de kan med god grund godt søge i Silkeborg, Skanderborg eller Randers. Det kan godt være at rejsetiden til og fra studiet er længst her fra, men det er lettere og billigere at finde en bolig, og den ekstra rejsetid kan jo bruges på at forberede sig til studiet. Det skal de studerende jo bruge tid på uanset hvad," siger Daniel Juhl, direktør for boligbesked.dk ApS.

Stigende pres på akutboliger

Alligevel kan Boligbesked.dk ApS godt forstå, at de unge søger mod midtbyen.

"Aarhus er en fantastisk by at bo og studere i, men i den her situation må de unge sætte den helt store boligdrøm på standby. Studiestarten er en spændende men hektisk periode for de nye studerende og den bliver kun endnu mere hektisk af, at man ikke har en fast base, men er nødt til at låne en sofa her og der," siger Daniel Juhl.

Når der så er faldet ro på hverdagen og på boligmarkedet ind i efteråret, kan de studerende have et bedre udgangspunkt for at finde den bolig, de drømmer om.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her