Aarhus

Boligjagt: Det koster 14 minutter at spare 2.350 kr. i husleje

Tilflyttende unge kæmper om ledige boliger i Aarhus, og i striden mod tusindvis af andre boligsødende studerende er der stor risiko for at stå uden tag over hovedet ved studiestart. Medmindre man retter blikket væk fra midtbyen.

Der er rift om studieboligerne i Aarhus C. Men der skal ikke lægges mange minutter til transporttiden til studiet, for at opnå store besparelser i månedlig husleje. Arkivfoto: Ole Lind

Hvis boligsøgende unge udvider jagten på studielejlighed forbi Aarhus-postnumrenes grænser, er der ikke bare bedre chancer for at finde tag over hovedet.

De kan også spare penge ved at have lidt ekstra transporttid til studiet. Det viser en undersøgelse, som boligsiden Boligbesked.dk ApS har lavet. Faktisk skal der bare 15 minutters ekstra transporttid til for en besparelse i husleje på til 2.350 kr. om måneden.

Gennemsnitlig huslejepris om måneden

Pris i kr. for 50 kvm

 • Aarhus C - 5.800
 • Aarhus N - 5.550
 • Aarhus V - 5.550
 • Højbjerg - 5.250
 • Risskov - 5.050
 • Viby - 4.800
 • Brabrand - 4.750
 • Åbyhøj - 4.700
 • Silkeborg - 3.850
 • Skanderborg - 3.450
 • Randers - 3.100

Kilde: Boligbesked.dk ApS

Alligevel retter de tilflyttende studerende ofte søgningen efter deres første hjem i Aarhus mod midtbyen. Hos boligsiden Boligbesked.dk oplever man, at de unge typisk starter med at søge boliger i Aarhus C. Først lige før studiestart udvider de deres søgning, og stadig til postnumre i Aarhus.

Boligbesked.dk ApS har sammenlignet huslejepriser i Aarhus med boliger i nærliggende byer, og har undersøgt tranporttid og -omkostninger til tre af de største uddannelsesinstitutioner i Aarhus.

Den største besparelse i samlede udgifter opnås ved at finde adresse i Randers, Skanderborg og Silkeborg. Med eksemplet Skanderborg, hvor man kan spare 1.743 kr. om måneden, tager det kun 14 minutter med tog til Aarhus. Det er faktisk kortere transporttid end den tid, det tager med bybus fra for eksempel Aarhus V, hvor boligerne altså også er dyrere og langt fra hænger på træerne.

Men selvom de studerende ikke er meget for at flytte udenfor Aarhus C, mener direktøren for boligbesked.dk ApS, at der også er praktiske fordele ved at udbrede søgningen.

"For det første kan de unge lige så godt søge bredt fra starten af, for der ikke plads til alle i centrum, og de kan med god grund godt søge i Silkeborg, Skanderborg eller Randers. Det kan godt være at rejsetiden til og fra studiet er længst her fra, men det er lettere og billigere at finde en bolig, og den ekstra rejsetid kan jo bruges på at forberede sig til studiet. Det skal de studerende jo bruge tid på uanset hvad," siger Daniel Juhl, direktør for boligbesked.dk ApS.

Stigende pres på akutboliger

Alligevel kan Boligbesked.dk ApS godt forstå, at de unge søger mod midtbyen.

"Aarhus er en fantastisk by at bo og studere i, men i den her situation må de unge sætte den helt store boligdrøm på standby. Studiestarten er en spændende men hektisk periode for de nye studerende og den bliver kun endnu mere hektisk af, at man ikke har en fast base, men er nødt til at låne en sofa her og der," siger Daniel Juhl.

Når der så er faldet ro på hverdagen og på boligmarkedet ind i efteråret, kan de studerende have et bedre udgangspunkt for at finde den bolig, de drømmer om.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Kære statsansatte

Robert Rasmussen, Henrik Hertz Vej 43A, Åbyhøj
I er ikke de første, hvis job bliver flyttet et andet sted hen.

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her