Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Ny høringsfase om Højbjerg Bibliotek

På baggrund af et ønske fra en lokal arbejdsgruppe og fællesrådet vælger rådmanden nu at lave en ny, kort høringsfase.

Planen er, at bl.a. denne bygning skal rives ned for at give plads til det nye center. Foto: Cécile Smetana

Bibliotek Højbjerg får en ekstra høringsfase i forbindelse med placeringen af et nyt Højbjerg Bibliotek. Det har rådmand Rabih Azad-Ahmad (R) besluttet.

»Jeg har fået en henvendelse fra fællesrådet i Højbjerg, hvori man beder om en høringsfase, inden beslutningen skal tages i forligskredsen. Og det ønske har jeg imødekommet,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Der er tale om en ekstra høringsfase, inden forligskredsen den 15. april skal tage stilling til, om beslutningen fra 2013 om at opføre et nyt Højbjerg Bibliotek på Oddervej skal laves om.

Høringsfasen for knap to år siden forkastede projektet om et center på Oddervej, hvor biblioteket indgik. Antallet af indsigelser mod projektet, som Remien Ejendomme stod bag, fik daværende kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) til at sige, at det var »en ommer«.

Det er en god idé, at rådmanden nu vil høre borgerne igen.
Søren Wichmann Mathiessen, formand for Vejforeningen Heidesvej8270

Remien Ejendomme står nu bag endnu et projekt på samme placering, og dertil er kommet en lokal arbejdsgruppe med et forslag om at placere biblioteket på Lysengvej. En løsning, der også støttes af det lokale fællesråd.

Er der noget særligt i henvendelsen, der får dig til at lave en ekstra høring?

»Nej, egentlig ikke. De beder om det, og det kan jeg ikke se, at der er noget i vejen for. Det betyder blot et ekstra samarbejde med de lokale borgere, som forligsteksten også lægger op til,« siger Rabih Azad-Ahmad.

Fællesrådet Holme-Højbjerg-Skåde og den lokale arbejdsgruppe Helhedsplan for Lyseng sendte den 2. marts et åbent brev til kulturudvalget for at gøre opmærksom på, at de ikke havde fået lov at kommentere på beregningerne på deres forslag, inden disse blev forelagt udvalget. Rådmanden mener dog ikke, at der er noget at udsætte på processen.

»Udvalget er blevet orienteret, samtidig med at notaterne om beregningerne er blevet offentliggjort. Udvalget skal jo ikke behandle forslagene. Og så har udvalget også givet fællesrådet og arbejdsgruppen mulighed for at få foretræde for at få uklarheder ryddet af vejen, inden forligskredsen tager en beslutning,« siger Rabih Azad-Ahmad, der understreger, at det er et nyt projekt, som Remien Ejendomme nu har i spil.

»Det er samme placering, men f.eks. er planen om at lave en tankstation og en fastfoodrestaurant nu pillet ud,« siger rådmanden.

Talsmanden for arbejdsgruppen Helhedsplan for Lyseng, Leif Fisker Jensen, glæder sig over den nye høring.

»Det lyder som en god ting. Nu får vi en chance for at komme med et indlæg med vores egne beregninger af Lyseng-projektet, som er mere retvisende end det, som kommunen har sendt ud,« mener Leif Fisker Jensen.

Også formanden for Vejforeningen Heidesvej8270, der er nabo til det nuværende Højbjerg Bibliotek på Oddervej, ser frem til høringen.

Lokal arbejdsgruppe: ”Vores forslag har tabt på forhånd”

»Det er en god idé, at rådmanden nu vil høre borgerne igen. Det, indsigelserne især gik på i 2013, var, at bebyggelsesprocenten på grunden på Oddervej skulle være så høj, og det er stadig tilfældet i Remiens nye projekt. Derfor håber jeg, at alle igen vil give deres mening til kende,« siger Søren Wichmann Mathiessen.

Steen B. Andersen (S), formand for kulturudvalget, er positiv over for en høring:

»Vi har fået det økonomiske grundlag for de to placeringer, og nu får vi også borgernes input. Og så må vi politikere jo tage den endelige beslutning ud fra en afvejning af bl.a. økonomi, tilgængelighed, trafik, lokal synergi og bygningsmæssige hensyn,« siger han.

Høringen slutter den 6. april.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her