Aarhus

Forbrug mindre, men bedre

Nele Sienknechts firmakoncept handler ikke kun om salg af interiør, men også om formidling af værdier.

Nele Sienknecht ejer interiørfirmaet Yndlingsting. Hun designer og laver selv sine lamper af miljøvenligt træ fra Brabrand Fineringscentral. Fotos: Katrine Marie Kragh

Det kan virke selvmodsigende: At åbne en virksomhed, der vil have os til at forbruge mindre. Men den 28-årige Nele Sienknecht tror på, at fremtidens virksomheder vil blive bygget på dette koncept: Klare værdier, som gennemsyrer hele organisationen, og som er det, der i sidste ende får forbrugeren til at vælge virksomhedens produkt.

Man køber ikke kun en vare, man køber en livsstil, baseret på de værdier, som virksomheden repræsenterer. Og hos Yndlingsting er værdierne bæredygtighed og et bevidst forbrug, der er baseret på kvalitet frem for kvantitet.

Nele Sienknecht ejer interiørfirmaet Yndlingsting. Hun designer og laver selv sine lamper af miljøvenligt træ fra Brabrand Fineringscentral. Fotos: Katrine Marie Kragh

»Fødevarebranchen og modeverdenen er godt på vej allerede med at tænke miljøbevidst, og nu er det interiørbranchens tur,« mener Nele Sienknecht, der synes, at der er alt for meget bevidstløst forbrug inden for indretning, hvor mange bare køber det samme som alle andre. Enten fordi de ikke orker at bruge tid på at lede efter mere originale ting, eller fordi de netop gerne vil bo med de samme interiørbrands som deres familie og venner.

Interiørbranchens tur

»Men på grund af den stigende miljøbevidsthed er der stadigt flere, som er blevet trætte af masseproduktion, og de er på udkig efter produkter, der er baseret på helt andre værdier,« forklarer Nele Sienknecht.

Interiør

Nele Sienknecht

  • 28 år, født og opvokset i Hamborg.
  • 2012: Kandidat fra Aarhus Universitet i Corporate Communication & PR.
  • 2013: Eget interiørfirma, Yndlingsting.dk.
  • Januar 2015: Modtog Vækstpakke fra Region Midtjylland.
  • Design og produktion af lamper og snart også puder (Oeko Tex-certificeret materiale).
  • Bor på Frederiksbjerg, Aarhus, med kæresten Peter Edwards Jørgensen.

Det er også derfor, at hendes firma hedder Yndlingsting.

Hun designer håndlavede lamper i bæredygtige naturmaterialer, priserne går fra 1.695 kr. og opad, så det er lamper, der bliver valgt med hjertet, fordi man vil have netop den lampe.

»Navnet Yndlingsting symboliserer ting, man virkelig holder af og aldrig vil smide ud. Tendensen hedder slow living – man går væk fra køb og smid væk-kulturen og investerer flere følelser i tingene,« siger Nele Sienknecht.

Hun er ud af en kreativ familie, faren er sløjdlærer, moren håndarbejdslærer, så hun er vokset op i et hjem med mange håndlavede og selvbyggede ting. Hun designer og laver selv sine lamper af miljøvenligt træ fra Brabrand Fineringscentral, og lamperne bliver efterbehandlet med bivoks fra Linoliebutikken i Højbjerg. Leverandørerne skal så vidt muligt være lokale, så CO2-udslippet begrænses.

»Jeg savner ikke en designeruddannelse. Nogle ting ville selvfølgelig være nemmere, men det, at jeg har en åben tilgang til at designe uden at begrænse mig selv på forhånd, får ideer til at opstå under legen med materialerne. Netop det skaber meget af mine produkters personlighed,« forklarer Nele Sienknecht.

Markedsføringsoplevelser

En del af slow living-konceptet er også at gå andre veje end traditionel markedsføring.

I stedet skaber Nele Sienknecht oplevelser for sine potentielle kunder, gerne baseret på co-branding sammen med virksomheder, som hun deler værdier med. Som i dag, hvor hun sammen med yogastudiet Yoga Collective i Søndergade afholder en event for 10 Aarhus-bloggere med oplæg om slow living og Yndlingsting, en yoga- og meditationstime samt servering af økologisk mad og drikke.

»Bloggerne får en helhedsoplevelse, der formidler de værdier, Yndlingsting står for,« pointerer Nele Sienknecht.

Hun forhandler sine lamper bl.a. via egen hjemmeside og iloveecohome.com samt i lokale, fysiske butikker som Tank i Mejlgade og Grün i Jægergårdsgade, men det er målet at komme ud til større salgsplatforme, også gerne over grænserne.

Hun har allerede forhandlere i Sverige, og da hun stammer fra Hamborg, er det store tyske marked næste mål. Til august deltager hun i Blickfang, interiørmessen i Hamborg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her