Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Kæmpebyggeri ved Bassin 7 i Aarhus skal hedde AARhus

Bjarke Ingels er en af arkitekterne bag et opsigtsvækkende byggeri på Aarhus Havn.

Kreative kræfter i byhuse, hundredvis af lejligheder, et havnebad, et teater og store sportspladser.

Ambitionerne for kæmpebyggeriet ved det nye Bassin 7 på Aarhus Ø er massive.

Bassin 7 og Ø4 - AARhus
  • BIG, Gehl Architects, Anpartsselskabet Kilden, Casa Entreprise og MOE har vundet retten til at gentænke bassin 7 og Ø4.
  • Sammen med Aarhus Kommune har vinderholdet lavet en udviklingsplan for området.
  • Opgaven består i at lave en udviklingsplan med 100.000 etagemeter bolig og erhverv og 3.000 etagemeter bylivs-aktiviteter.
  • På Ø4 skal desuden opføres et udkigstårn, og i bassinet kommer et havnebad, som Sallingfondene har doneret.
  • Første spadestik tages i 2015, og byggeriet ventes at stå klart i 2017.

Bjarke Ingels Group (BIG), Gehl Architects, Anpartsselskabet Kilden, Casa Entreprise og MOE har vundet retten til at gentænke Bassin 7, og nu er holdet bag klar til et præsentere navnet på det store byggeri:

"AARhus" bliver navnet, som BIG er kommet på, forklarer Rune Kilden til Jyllands-Posten.

"Navnet er en hyldest til byen. Vi har hele tiden arbejdet med, at byggeriet skulle være en velkomst til Aarhus, fordi det ligger som det sidste i indsejlingen til byen. Derfor synes vi, at det giver rigtig god mening at kalde det AARhus. Vi har valgt at stave "AAR" med store bogstaver og "hus" med lille for at understrege, at det er et hus," siger Rune Kilden.

"Derudover er der en hilsen til den internationale kode for Aarhus, som er "AAR." Når man begynder at blive en storby, som Aarhus gør, så er en branding af byen vigtig. København arbejder med "CPH," og New York med "NYC," og vi syntes, at det kunne være sjovt at arbejde med et internationalt udsyn i navnet," fortsætter Rune Kilden.

Som Jyllands-Posten tidligere har afsløret, skal der i projektet til omkring 600 mio. kr. opføres ca. 250 lejligheder, der ventes at stå klar i 2017.

Derudover skulle vinderteamet præsentere 3.000 etagemeter med såkaldte bylivsaktiviteter.

Projektet har tidligere modtaget ros  fra borgmester Jacob Bundsgaard (S), der er begejstret for, at store kapaciteter har brugt deres viden fra internationale byudviklingsprojekter i samarbejde med lokale aktører.

Ifølge Rune Kilden er projektet en idé om at bringe Aarhus' puls og kvaliteter ned på havnen og skabe et helt nyt byrum.

Læs mere om det her, hvor man bl.a. kan skrive sig op til en lejlighed - priserne er dog endnu ikke helt lagt fast, men boligerne kommer til at variere stort i størrelsen: Fra 50 kvm til 250 kvm.

"Interessen har været rigtig fin indtil videre, men vi har ikke helt været klar til at tage imod folk endnu, og derfor har vi holdt dem lidt hen. Men nu har vi sagt, at man kan henvende sig til os, og vi vil begynde at starte en dialog med folk, der gerne vil sætte deres eget præg på boligen," siger Rune Kilden.

Hvilket prisleje bliver det?

"Det er klart, at vi ligger i toppen af byen. Det er en dyr ejendom at bygge."

Aarhus Kommune har været dybt involveret i projektet, og Bente Lykke Sørensen, chef for Center for Byudvikling og Mobilitet, Aarhus Kommune, har tidligere rost byggeriet til skyerne:

"Jeg har næsten danset cancan, siden jeg så det første gang," sagde hun i efteråret til Jyllands-Posten.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her