Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Kom ud i det fri

Mødesteder i det fri skal gøre det attraktivt at bruge naturen.

Sven Voxtorp er formand for udvalget Grønne Ideer i Aarhus Syd. Her arbejder lokale kræfter sammen med kommunen om at skabe friluftstilbud. Det næste projekt er en motionsplads, hvor Mårslet Renseanlæg ligger i dag. Pladsen kan via en sti langs Giber Å forbindes med Vilhelmsborg. Foto: Charlotte de la Fuente

Et aktivt friluftsliv giver sundhed og livskvalitet, og det vil Aarhus Kommune sætte fokus på med Friluftsplan 2013-2017, den første af slagsen, som snart bliver vedtaget i byrådet.

Borgerne i lokalsamfundene kan selv komme med idéer til, hvordan man skaber gode rammer for et godt friluftsliv.

Stilaug samarbejder

Det sker allerede mange steder f.eks. i Mårslet, hvor et stilaug i samarbejde med kommunen har fået anlagt stier i det omliggende landskab, og hvor det næste store projekt er at få skabt en motionsplads lidt uden for byen, hvor renseanlægget ligger nu.

Friluftsplanen lægger op til at skabe flere rekreative mødesteder, hvor man kan parkere sin bil, spise sin mad, gå en tur eller cykle i skoven eller det åbne land. Andre kan være udgangspunkt for badning, sejlads, fiskeri, eller man kan tumle på en naturlegeplads, træne fitness eller overnatte i shelter ved en bålplads.

»Vi vil gerne skabe gode muligheder for friluftsliv til alle borgere i Aarhus Kommune,« siger Hanne Kirstine Øster, Natur og Miljø.

Idéer er velkomne

Lokale idéer er meget velkomne. I Sabro arbejdes der f.eks. på at lave et stilaug, og der er planer om en fitnessplads, der også kan blive et rekreativt mødested med mulighed for gå- eller løbeture. I Tranbjerg er der muligheder i forbindelse med en ny skov og et nyt stort regnvandsbassin.

Mårslet er et godt eksempel på, hvordan lokale kræfter i samarbejde med kommunen har skabt gode friluftsmuligheder for borgerne.

Friluftsplan

Mål for friluftslivet

Stikord for målsætning og retningslinjer for Friluftsplan 2013-2017:

  • Mødesteder for friluftsliv
  • – rekreative knudepunkter.
  • Adgang fra byen til det åbne land.
  • Adgang til vand.
  • Indretninger til friluftsliv.
  • Nye skov- og naturområder.
  • Friluftsmuligheder på kommunale arealer.
  • Formidling.

Motionsplads i Mårslet

Et 20 år gammelt stilaug har gennem årene fået etableret en række stier i landskabet i omegnen af Mårslet.

Stierne er anlagt ved frivillig og kommunal hjælp, og lokale kræfter står også for noget af vedligeholdelsen.

»Vi har selv henvendt os til kommunen og har et godt samarbejde. Når vi skubber lidt på og gør lidt selv, f.eks. lægger grus ud, når kommunen har leveret det, går det fint,« siger Jacob Lind fra stilauget i Mårslet.

Næste projekt er at etablere et grønt område med en motionsplads, hvor Mårslet Renseanlæg ligger i dag.

Spildevandet skal fremover til Viby Renseanlæg, og der skal i stedet laves et regnvandsbassin til overfladevand.

Sti til Vilhelmsborg

Ifølge Sven Voxtorp, formand for udvalget Grønne Ideer under de fem fællesråd i Aarhus Syd, er det planen at anlægge stier ud i naturen i forbindelse med motionspladsen på det knap 9.000 kvm store område.

En sti langs Giber Å kan forbinde motionspladsen med Vilhelmsborg.

Den skal krydse Odderbanen, men det kan klares ved at lave en gå- og løbebro midt i åen under viadukten.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen

Debat: Regeringen truer en dansk uddannelsessucces

Kåre Blinkenberg
I jagten på flere elever på erhvervsskolerne og skattelettelser risikerer regeringen at ødelægge voksenuddannelsescenteret VUC.

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Flere flygtninge i arbejde: Nu lukker Odder Kommune beskæftigelsestilbud
Højmarken i Odder er et af de beskæftigelsestilbud, som kommunen har tilbudt flygtninge som en del af aktiveringsindsatsen. Selv om flere flygtninge er kommet i arbejde, lukker kommunen dog tilbuddet, fordi den skal spare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her