Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Byggerod og larm er flyttet ind i Rosenhøj

Efter flere forsinkelser er byggeriet i boligområdet nu gået i gang.

Projektet i Rosenhøj omfatter en renovering og ombygning af 840 lejligheder og en etablering af store og åbne bygader, der forbinder om rådets boliger med grønne områder og nye torve med opholdsmuligheder. Foto: Sebastian Buur Gunvald

Det store omdannelses- og renoveringsprojekt af boligområdet Rosenhøj i Viby Syd er efter flere års planlægning og forberedelse nu endelig gået i gang.

Det fortæller Leif Jensen, der er direktør for Boligforeningen Århus Omegn.

»Vi er rigtig glade for, at byggeriet endelig er blevet indledt. Det er dejligt at se, at der sker noget,« siger han.

Efter den oprindelige plan skulle byggeriet være indledt i august 2013, men efterfølgende har man måttet udskyde byggeriet ad flere omgange.

»Vi skulle lige have de sidste aftaler på plads, men vi har brugt ventetiden fornuftigt ved at gennemgå planerne for byggeriet en ekstra gang, og det er aldrig spild af tid ved så stort et projekt, hvor så mange mennesker bliver påvirket,« siger Leif Jensen.

Projektet i Rosenhøj omfatter en renovering og ombygning af 840 lejligheder og en etablering af store og åbne bygader, der forbinder områdets boliger med grønne områder og nye torve med opholdsmuligheder.

Derudover skal områdets gårdrum friskes op, nye rækkehuse skal bygges, og fire blokke skal bygges om til punkthuse med elevatortårne og niveaufri adgang.

Der er med andre ord tale om en markant ændring af boligområdet, der huser ca. 2.300 personer.

Alle mærker det

I alt skal 99 familier skifte bolig i forbindelse med projektet. 85 af disse familier er blevet genhuset på nuværende tidspunkt. De resterende lejere i området kan blive boende under og efter byggeriet, men de vil alle blive påvirket af det omfattende byggeri.

helhedsplan
Rosenhøj
  • Renoveringen af lejlighederne i Rosenhøj er et led i en helhedsplan, der vil medføre store fysiske forandringer i området.
  • Mere end 90 pct. af de fremmødte beboere stemte ja til planerne ved et afdelingsmøde i 2011.
  • Der er 840 lejligheder i boligområdet og cirka 2.300 beboere.
  • Byggeriet forventes at være færdigt i første kvartal i 2017.

Boligforeningen Århus og Omegn har ifølge Leif Jensen gjort, hvad foreningen kan, for at skåne beboerne så meget som muligt.

»Det bliver selvfølgelig hårdt for beboerne. Det ved vi udmærket godt, og det kan ikke undgås. Men vi har arbejdet meget med, hvordan vi kan mildne generne,« siger Leif Jensen.

Han fortæller, at der blandt andet er blevet indrettet hvilerum, som beboerne kan benytte sig af, mens håndværkerne larmer i lejlighederne, og at der er blevet indrettet en prøvelejlighed, hvor beboerne kan se alle de nye løsninger i praksis.

Derudover har entreprenørvirksomheden bag projektet, Wicotec Kirkebjerg A/S, udarbejdet individuelle tidsplaner for hver enkelt lejlighed, så Rosenhøj-beboerne løbende bliver informeret om, hvornår håndværkerne kommer forbi deres lejlighed.

Nøje planlægning

»Det er en kæmpe øvelse, og vi er godt klar over, at vores nøje tilrettelagte tidsplan godt kan skride, men i de tilfælde vil beboerne blive informeret,« siger Leif Jensen, der er spændt på, hvordan de først påvirkede beboere oplever byggeriet.

»Lige nu er det mit helt klare indtryk, at alle er glade for, at projektet endelig er kommet i gang, for det har været en lang proces at nå hertil,« siger Leif Jensen.

Omdannelsen af Rosenhøj forventes at være afsluttet i løbet af de første måneder af 2017.

Da helhedsplanen var til afstemning blandt beboerne i Rosenhøj i 2011, var der en bred opbakning til projektet. Mere end 90 pct. af de fremmødte 352 lejemål sagde dengang ja til planen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen

Debat: Regeringen truer en dansk uddannelsessucces

Kåre Blinkenberg
I jagten på flere elever på erhvervsskolerne og skattelettelser risikerer regeringen at ødelægge voksenuddannelsescenteret VUC.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her