Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Festugechef smykker sig med lånte titler

Chefen for Århus Festuge, Martin Lumbye, har forskønnet sit cv med blandt andet medlemskab af en bestyrelse, der ikke eksisterer, og i et skuffeselskab uden aktivitet.

Chefen for Århus Festuge, Martin Lumbye, erkender, at han i flere tilfælde har opdigtet poster, smykket sig med lånte titler og i det hele taget har forskønnet sit cv.

Det kan blandt andet dokumenteres, at Martin Lumbye aldrig har været bestyrelsesmedlem af virksomheden Lysozyme eller Peoples Press, ligesom han aldrig formelt har været bestyrelsesmedlem i ArtPeople A/S.

I ArtPeople A/S, der arbejder med kulturformidling, står man ganske uforstående overfor, at Martin Lumbye har anført i sit cv, at han var bestyrelsesmedlem af ArtPeople A/S i 2005-2006.

»Vi havde en snak om, at han skulle indtræde i bestyrelsen, og han deltog godt nok i et enkelt møde, men formelt har han aldrig været en del af vores bestyrelse,« fastslår Jakob Kvist, der er kreativ direktør og medejer af ArtPeople.

Ingen bestyrelse

Alligevel har Martin Lumbye i et lille års tid smykket sig med titlen på sit cv og i adskillige interviews i aviser og magasiner, ligesom det igen og igen fejlagtigt fremgår, at han er bestyrelsesmedlem i Peoples Press.

»Peoples Press er bare et label (mærke). ArtPeople er navnet på vores virksomhed, og Peoples Press er et mærke, under hvilket vores bøger udkommer. Der findes slet ikke nogen bestyrelse til Peoples Press,« forklarer Jakob Kvist.

Martin Lymbye har også oplyst på sit cv, at han siden 2005 har været bestyrelsesmedlem i virksomheden Lysozyme, der er etableret af hans nære ven, direktør Christian Stadil fra Hummel.

Firma uden aktivitet

I flere interviews fremstår det som om, at Martin Lumbye er medindehaver af Lysozyme og driver det i samarbejde med Christian Stadil.

Imidlertid viser en søgning i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at Martin Lumbye ikke er og aldrig har været medlem af bestyrelsen, hvilket han også erkender over for JP Århus. Der er i øvrigt tale om et firma uden aktivitet.

»Man forsøger jo altid at præsentere sig selv fra den bedst mulige side, og det gør jeg selvfølgelig også. Hvis jeg har overdrevet lidt i nogle sammenhænge, så kan jeg ikke umiddelbart se, at der er noget graverende i det,« siger Martin Lumbye, der i tirsdags meddelte, at han af private årsager forlader Århus Festuge til efteråret.

Personer tæt på Århus Festuge har imidlertid angivet, at festugechefens afgang sker efter længere tids intern uro og kritik fra hans eget personale. En række fremtrædende kulturfolk har desuden stillet spørgsmålstegn ved hans kunstfaglige kvalifikationer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her