Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Sjofelheder, Monrad og Rislund i Universitetsparken

Det blev et større tilløbsstykke da 15.000 studerende i går fyldte Universitetsparken op for at følge årets udgave af den vanvittige kapsejlads i søen ved Aarhus Universitet.

»Vi kan næppe komme længere væk fra det akademiske miljø end bajere og sejlads,« råbte konferencierer Monrad, mens kollega Rislund gjorde sig overvejelser om eksistensen af dronningens kønsbehåring. Sygeplejerskerne annoncerede på et kæmpe banner, at de har Byens bedste bryster.

Så var tonen slået an til et solbeskinnet og traditionsrigt kapsejlads, hvor det gælder om at vinde Det Gyldne Bækken ved at sejle et kuriøst fartøj over en lille sø og drikke hurtigt i en såkaldt ølstafet. Men de studerende fra byens mange studeretninger konkurrerer også om at præstere den mest spektakulære entré.

Topmål af plathed

De medicinstuderende gjorde sig bemærkede med topmålet af plathed, da de kom dansende ind i parken i tætsiddende dragter til publikums skvalderlatter og opgivende hovedrysten.

De viste også deres talenter ved at gå op på en lille trappe af ølkasser og hoppe ned fra to ølkassers højde.

»Et udmærket eksempel på, hvad man kan bruge en akademisk uddannelse til,« kommenterede mavesvære Rislund, der dog tog sin T-shirt på, da han var færdig med at parodiere en reklame for Danish Crown.

Journalisthøjskolens studerende imiterede utrænede Flying Superkids i gymnastiskdragter. De havde medbragt konkurrencens mindste gummibåd med en længe på en meter. Sidste år medbragte de den største; en militær båd, der kunne nå fra den ene bredde til den anden.

Arrangementet arrangeres traditionelt af Umbilicus, de medicinstuderendes festforening. Resultatet af kapsejladsen forelå først efter redaktionen slutning, men medicinerne plejer at vinde, for det er jo dem, der er arrangører. kloster@jp.dk

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her