Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Uddannede babysittere er et hit

Herlev Ungdomsskole uddanner på 10 uger 14-15 årige skoleelever som babysittere. Det er Søren og Pia Kreyler glade for. De får passet deres to drenge, Philip og Christopher, af en babysitter fra ungdomsskolen.

»Vi er helt trygge,« siger Søren og Pia Kreyler, som har ansat den 15 år gamle Michelle Ellebo Polmer til at passe deres to drenge, Philip på seks og Christopher på fire, når behovet opstår.

Michelle Ellebo Polmer er uddannet babysitter fra Herlev Ungdomsskole. I 10 uger har hun sammen med en snes andre gennemgået et forløb med praktisk og teoretisk undervisning i at passe små børn.

»Vi er fantastisk glade for uddannelsen. Vi ville have været kede af at skulle lukke en tilfældig person fra gaden ind i vores hus sammen med vores børn,« siger Søren og Pia Kreyler.

Herlev Ungdomsskole har oprettet kurset, fordi de mener, der er behov for uddannede babysittere, som forældre kan føle sig trygge ved.

Kurset underviser ikke bare i, hvordan man skifter bleer og undgår farlige situationer, men det sætter også fokus på skrevne og uskrevne regler for god opførsel, når man er i et fremmed hjem.

»Etik og moral er nøgleord på kurset,« siger Gøther Mathisen, ungdomskoleinspektør på Herlev Ungdomsskole.

»Der har været skrækeksempler på, at så snart forældrene var gået, så væltede babysitterens venner ind af døren og holdt den helt store fest. Sådan noget undgår man med en uddannet babysitter,« mener han.

Michelle Ellebo Polmer har været glad for at gå på kurset - selv om hun egentlig ikke mener, at hun har lært noget, hun ikke kunne i forvejen.

»Jeg har tre mindre søskende, som jeg tit har passet, så jeg har prøvet det mange gange før. Men det er jo godt at have kursusbeviset med, når man skal ud at søge babysitter-job,« siger Michelle Ellebo Pedersen.

Pia og Søren Kreyler har haft to babysittere fra Herlev Ungdomsskole, og i begge tilfælde har det været en succes. Det har også været afgørende for forældreparret, at pigerne har vist så stor interesse for det at passe børn, at de har taget kurset.

»Det, at Michelle har gået på en uddannelse, viser, at hun er en ordentlig person, der er interesseret i børn. Det er vigtigt, at det ikke bare er noget, hun gør i stedet for at gå med aviser. Vi overlader jo det dyrebareste, vi har, til hende,« siger Søren og Pia Kreyler.

Michelle Ellebo Polmer har vist sig at have handlekraft som babysitter, da hun lige pludselig var nødt til at ringe 112.

»Philip var faldet ned fra nogle ringe, han svinger sig i på sit værelse. Han kunne ikke få vejret og da jeg ikke var 100 pct. sikker på, om han kom sig, ringede jeg til alarmcentralen. Det har jeg fået fortalt, man skal, bare der er den mindste tvivl,« siger hun.

Pia og Søren Kreyler var meget tilfredse med Michelle Ellebo Polmers indsats i den situation.

»Det er betryggende at vide, at babysitteren reagerer hurtigt i sådan en situation, og ikke bare går i panik,« siger de.

Pia og Søren Kreyler opfordrer andre forældre til at benytte sig af tilbuddet.

»Vi kan varmt anbefale det. Begge vores babysittere har været rigtig gode og har vist sig at have ben i næsen,« siger de.

jpk@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lort i Riis Skov

Hendrik Vilstrup, professor, Vestre skovvej 6e, Risskov
Der løber virkelig mange hunde og mennesker i skoven, og begge parter efterlader lort.

Debat: Dobbelt op på barsel

Susan Kronborg Nielsen, folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Skovbrynet 13, Skanderborg
Der skal være lige vilkår for barsel uanset køn.

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Forskere: Ægtepar deler risiko for at udvikle sukkersyge
Med studiets resultater in mente bør man ikke kun kigge på individet, men også på ægtefæller og husstande generelt, når man vil opspore udiagnosticeret diabetes, lyder det fra forskergruppen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her