Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Det gamle kunstmuseum som eksamenslokale

Aarhus Universitet ønsker at overtage det nuværende Aarhus Kunstmuseum til brug for eksamenslokaler. Salget af kunstmuseet er i gang og skal være afsluttet inden sommer.

Kunstneriske oplevelser kan blive afløst af sveddryppende anstrengelser, når det nuværende Aarhus Kunstmuseum i Vennelystparken rømmes og skifter ejer til næste år. Aarhus Universitet har planer om at overtage museet og bruge museums-rummene til eksamenslokaler for studerende.

»Vi er meget interesserede i kunstmuseet, for det hører naturligt med i universitetspark-bebyggelsen. Museets udstillingssale er imidlertid ikke det, vi har mest brug for til undervisning, men den del har vi tænkt os at bruge til eksamenslokaler,« siger Henning Lehmann, rektor for Aarhus Universitet.

I de store eksamens-perioder i december, januar, maj og juni lejer universitetet sig ind i byens idrætshaller, men den praksis er både besværlig og dyr.

»Tilrettelæggelse af eksamener er et stigende problem for os, og leje af lokaler rundt omkring i Århus er en dyr affære,« siger Eva Teilmann, studiechef på Aarhus Universitet.

Universitetet inde i billedet

Aarhus Universitet har allerede meddelt Århus Kommune og Undervisningsministeriets byggedirektorat, at universitetet er interesseret, når der skal optages forhandlinger om salg af kunstmuseet. Og den opgave er så småt gået i gang.

»Vi er sammen med Aarhus Kunstmuseum og Århus Amt i gang med at lave et oplæg til salg af kunstmuseet, og salget forventes afsluttet inden sommerferien. Da Aarhus Universitet har tilkendegivet sin interesse, er universitetet naturligt inde i billedet som en første forhandlings-mulighed,« siger Niels Vad Sørensen, direktør i Magistratens 4. afd. i Århus Kommune.

Det nye Aarhus Kunstmuseum ved Musikhuset skal efter planen være klar til indflytning næste år. Byggeriet ventes færdigt i foråret 2003, så flytningen kan ske i løbet af sommeren og museet åbnes til næste års festuge.

Pris: 50 millioner kroner

Ifølge tidligere vurderinger kan salget af det nuværende kunstmuseum indbringe ca. 50 millioner kroner, som indgår i finansiering af det nye kunstmuseum. Salget af kunstmuseet skal godkendes af Århus Byråd.

jorgen.rye@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: EU-romantisk idealisme

Henrik Ræder Clausen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
»Folk er ofte lidt skeptiske i starten, når jeg fortæller, at brownien er lavet på sorte bønner«
Hun er kun 24 år og har allerede udgivet fire kogebøger. Aarhusianske Emma Martiny har fart på som madskribent og blogger, og så elsker hun at samle mennesker omkring madlavning. Gerne med en bønnebrownie til dessert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her