Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Nyt parti med visioner

Et nyt parti rider på en bølge af interesse for åndelighed og spiritualitet. Visionspartiet, der i går holdt det tredje møde i Århus, vil benytte menneskers åndelige ressourcer til at løse de problemer, som moderne politik beskæftiger sig med.

Åndelighed og sjælelige kræfter er ikke normalt noget, man forbinder med politik, men det vil det nye parti, Visionspartiet, lave om på.

»Politik er en kamp for at kontrollere og styre specifikke områder. Vi ønsker igennem en helhedsorienteret forståelse af verden at sætte menneskelig vækst højere end økonomisk vækst,« fortalte partiets formand Eskild Tjalve i går ved det tredje regionale møde, partiet har holdt i Århus.

Siden oktober har partiet arbejdet på at tiltrække medlemmer, der vil være med til at samle de 20.000 underskrifter, der skal til for at stille op til Folketinget. Først og fremmest ønsker Eskild Tjalve at skabe opmærksomhed om de holistiske tanker, som partiet står for.

Mangel på visioner

»Det er ikke nye tanker, men det er tanker der er oppe i tiden. De sidste 10-15 år er flere mennesker blevet åbne over for, at der findes noget udover den fysiske verden. At vi nu vil overføre disse tanker til det politiske liv skyldes blandt andet, at der er mangel på visioner. Det er svært at se, hvad det er for en verden, som partierne i Folketinget vil skabe,« siger Eskild Tjalve og understreger, at arbejdet med at omforme partiets visioner til konkrete handlinger er i fuld gang.

Indtil videre har Visionspartiet knap 300 medlemmer, og på regionale møder arbejder mindre grupper på at formulere politikken - som i Århus hvor knap 40 mennesker var mødt frem.

Nej til hævn og vold

Skolepædagog Bodil Pilegård var en af de interesserede.

»Efter 11. september har jeg følt, at der er brug for, at der er nogen, der taler om nogle andre ting end hævn og vold. Jeg har i mange år haft svært ved at finde min plads i det politiske system, men de her tanker passer godt med, hvad jeg selv er nået frem til,« sagde hun.

Winni Frost meldte sig ind i partiet allerede efter det første møde i november. Hun er gruppeleder på et lokalcenter og har tidligere været aktiv på venstrefløjen.

»Jeg troede, at de fleste ved møderne ville være folk fra venstrefløjen, men det er slet ikke tilfældet. Visionerne handler heller ikke om højre og venstre, men at hæve sig op over selviske motiver og interessekonflikter.«

På spørgsmålet, om de åndelige værdier får en chance i det politiske system, var hendes klare svar: »Jeg tror ikke, at det politiske system har en chance uden de værdier.«

Forberedt på tvivl

Formand Eskild Tjalve er klar over, at partiet vil blive mødt af mange tvivlere. Derfor ligger der allerede nu en vejledning klar til de medlemmer, der møder udbrud af typen: "Det kan ikke lade sig gøre" eller "Det er naivt".

»Lad dig ikke gå på af andres modstand og tvivl. Det er kun udtryk for vedkommendes manglende fantasi og manglende evne til fleksibel tænkning/nytænkning. Stol på vores indre vejledning og vær immun over for kritik og negativitet. Gør dig transparent over for dette og bare iagttag uden at gå ind i det følelsesmæssigt,« står der blandt andet i vejledningen til partiets aktive medlemmer.

Læs mere på www.visionspartiet.dk

marie.bering@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her