Aarhus

Carl Erik Skovgaard forlader Gasa

Gasa Group har besluttet at ansætte en ny direktion og dermed sige farvel til den tidligere adm. direktør, Århusadvokaten Carl Erik Skovgaard Sørensen, som har været ansat hos Gasa Group i to år. Bestyrelsesformand Erik Moes, afviser, at Carl Erik Skovgaard Sørensen er blevet fyret på baggrund af den megen kritik, der har været af hans mange bestyrelsesposter.

Gasa Group har vraget den århusianske advokat Carl Erik Skovgaard Sørensen som adm. direktør og har i stedet ansat to nye. I en pressemeddelelse fra blomsterselskabet hedder det, at Carl Erik Skovgaard Sørensen fratræder sin stilling per 1. maj.

JP Århus har i de seneste uger beskrevet, hvorledes Carl Erik Skovgaard Sørensen ved siden af sit direktørjob havde over 100 bestyrelsesposter at passe, fordelt på 10 store erhvervsdrivende koncerner.

Det affødte kritik blandt andet fra gartneriejere i Gasa Group, som bad direktøren om at passe sit arbejde for Gasa eller gå. Selv fastholder Gasa Group og Carl Erik Skovgaard Sørensen, at det primært handler om at styrke Gasas salgsindsats på det internationale marked.

»Vi sælger for lidt, og det er vigtigt, at den øverste ledelse koncentrerer sig om det,« siger Carl Erik Skovgaard Sørensen.

Bestyrelsesformanden i Gasa Group, direktør i Gartneriet PKM, Erik Moes, erkender dog, at kritikken af Carl Erik Skovgaard Sørensen har gjort indtryk.

»Bestyrelsen har hele tiden været klar over hans situation med bestyrelsesposterne, og vi har også i lang tid vidst, at salgstallene var dårlige. Men det er klart, at der er ingen virksomhed, der kan lide, at der bliver skrevet negativt om den,« siger Erik Moes.

Ros for indsatsen

Han fastholder dog, at Carl Erik Skovgaard Sørensen ikke er blevet fyret på baggrund af kritikken.

»Det hele er sket professionelt og i en åben dialog,« siger Erik Moes.

Han roser også Carl Erik Skovgaard Sørensens indsats i Gasa Group.

»Han har ydet en utrolig god indsats i de to år, han har været her. Han har løst den opgave, han var ansat til at løse, og det var at klare strukturen i overgangen efter fusionen. Men nu har vi brug for andre kompetencer,« siger Erik Moes.

Men hvorfor beholder Gasa Group ikke Carl Erik Skovgaard Sørensen, når han nu er så god, og nøjes med at ansætte en salgsdirektør ved siden af?

»Det er rigtigt, det kunne vi have gjort. Men vi har besluttet, at den kommercielle del nu også skal ligge hos den administrerende direktør,« siger Erik Moes.

Carl Erik Skovgaard Sørensen er nu helt ude af Gasa og fratræder også samtlige bestyrelsesposter.

Hvorfor har Gasa Group ikke valgt at beholde ham i den bestyrelse, som han har siddet i, også før han blev udnævnt til direktør?

»Nu har medierne jo sådan været efter os med reglerne om god selskabsledelse. Og ifølge dem er en gylden regel, at en tidligere administrerende direktør ikke bagefter må sidde i bestyrelsen,« siger Erik Moes.

Men i de samme regler nævnes også, at man ikke bør have mere end fire formandsposter ved siden af en post som adm. direktør. Hvorfor valgte i at ignorere den regel tidligere?

»Vi mener ikke, det var et problem, for han har ydet en god indsats, som ingen anden ville kunne have gjort,« siger Erik Moes.

Hos Carl Erik Skovgaard Sørensens kritikere blandt gartneriejerne er der tilfredshed med beslutningen.

Gasa Group har i stedet ansat Michael Honoré som adm. direktør og Bjørn Meier som direktør. Michael Honoré kommer fra en stilling som adm. direktør i Dansk Styropack A/S.

Carl Erik Skovgaard Sørensen har lovet at stå til rådighed for den nye direktion i en overgangsperiode.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her