Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Kanon kaotisk kapsejlads i universitetssøen

Rekordpublikum til rekordkaotisk kapsejlads i søen ved Aarhus Universitet. Medicinerne forsvarede titlen, og det gyldne bækken dukkede op af søens vand. Og dagen var heldigvis fuld af sindssyge indfald.

Sådan en ting kan simpelt hen ikke rummes på 100 eller 200 linjer - den skal selv ses og høres.

Vi snakker om "Kampen om det Gyldne Bækken" - den årlige, sindssyge kapsejlads i universitetssøen, hvor sejlads blot er en biting.

Og underlige indfald er hovedsagen.

»Jeg mærker mellemmenneskelig kærlighed, så det syder og bobler. Giv dog hinanden et knus. Spred noget kærlighed,« forkynder en af de fire konferencierer, der kalder sig Vikarkontoret.

»Der ligger en mand her, som hedder Kim, og han siger, at det er, fordi han har drukket for mange øl. Vi må derfor bringe en advarsel: Man skal ikke drikke på tom hjerne,« råber en anden af de fire.

Eller hvad med den her - afledt af sygeplejerskernes noget specielle padlestil, hvor de liggende på maven i gummibåden roede med armene:

»Heidi, jeres ro-stil? Er der nogen speciel grund til, at I har rumpen i vejret,« spørger konferencierne.

»Ja, det gælder om at have tyngden i vejret,« lyder svaret.

Og den slags guldkorn falder i stimer, samtidig med at nogle deltagere skubbes i vandet af andre deltagere, øldrikkende deltagere falder omkuld på modsatte bred, og alt muligt andet underligt passerer for øjnene af én, så der i sandhed bliver tale om totalteater.

Hverken kran eller elefant

I år var 13 hold tilmeldt dysten, så "Kampen om Det Gyldne Bækken 2004" blev en absolut stor ting. Publikumsmæssigt var der vist også tale om rekord med et mylder af studerende på plænerne i alle fire verdenshjørner. Sidste år var vurderingen 10.000 tilskuere - i år var der endnu flere.

På to områder var der dog tilbagegang i forhold til 2003-udgaven: Anders Lund Madsen var der ikke som konferencier og intro'erne - altså holdenes ankomster - var ikke helt så spektakulære som tidligere, hvor elefanter og kæmpekraner har kastet blær over dagen.

Dog tog ingeniørerne i år prisen med en ombygget, gammel, grøn Opel Kadett stationcar, som nærmest blev pakket op og viste sig at indeholde en katapult-agtig konstruktion, som efter nedtælling fra 10 svingede op af bilens indre og kastede holdets gummibåd i vandet - den gav applaus.

Bækkenet forsvandt

Arrangørerne Umbilicus, festforening for medicinerne, var forsvarende mestre fra sidste år, da Det Gyldne Bækken i øvrigt forsvandt i søens brune vand.

Heldigvis dukkede en dykker op med trofæet inden gårsdagens dyst, som blev en rendyrket fornøjelse for Umbi. Arvefjenden, juristerne, røg ud i indledende heat og forsøgte forgæves at obstruere medicinerne i finalen, som ellers var et opgør mellem økonomerne, tandlægerne, statskundskaberne og medicinerne.

Ligesom i de indledende - og meget kaotiske heat - var der også i finalen regulært snyd og slagsmål mellem holdene, men medicinerne demonstrerede den bedste padling og øldrikning og sejrede sikkert foran økonomerne.

Således forbliver Det Gyldne Bækken endnu et år hos medicinerne, der i øvrigt festede natten igennem sammen med ca. 1.000 andre studerende i Ridehuset.

jorgen.rye@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her