Aarhus

Håndbold: Århus GF overlevede støjinferno

Århusianerne leverede en fornem indsats med sejren på 28-27 over det slovenske hold Gorenje Velenj, og de ligner pludselig et god bud på puljesejren.

Velenje

De kulørte efterårsblade daler blidt til jorden i solskinnet udenfor Den Røde Hal.

Indenfor hilser Gorenje Velenjes danske træner Lars Walther venligt på Århus GF-spilleren Micke Næsby før opvarmningen, og de småsludrende slovenske tilskuere kommer først kort før kampstart og sætter sig stille på deres pladser. Og så begynder trommerne.

De fleste af Århus GF-spillerne har før kampen aldrig prøvet at spille en Europa Cup-kamp på Balkan. Men det har de nu.

Efter trommerne kommer larmen, sirenerne, råbene. Og til sidst piftene.

Ordet i sig selv lyder ikke særlig skræmmende, men når 1800 slovenske tilskuere samtidig sætter fingrene til mundvigene i en østeuropæisk hal med god rumklang ned mod banen, er virkeligheden en anden.

»Hold kæft en gryde,« som Toke Holst råbte det i omklædningsrummet efter Århus GF's overraskende 28-27 sejr over de slovenske værter i tredje spillerunde af Champions League.

Fløj med lightere

Og så var der også lige lighterne.

»Det var da godt, at vi ventede til sidst med at føre, for de fløj jo nærmest om ørerne på os,« kom det fra Micke Næsby, der pudsigt nok selv manglede en lighter til at tænde den smøg, der skulle få ham lidt ned på jorden igen efter en hæsblæsende afslutning på en spændende kamp med op og nedture.

»Det er ikke alle, der kan være nede med syv mål og alligevel køre den hjem på udebane i Gorenje,« grinede en imponeret træner Erik Veje Rasmussen, mens spillerne knappede sejrspilsnerne op i et omklædningsrum, hvor adrenalinen efter kampen sørgede for noget nær DM i speedsnak.

Når de da ikke bare råbte eller skreg.

»Så er det sjovt at spille håndbold,« som den unge stregspiller Jesper Storm glædesstrålende sagde, mens Kasper Søndergaard lagde sig direkte på massagebænken og lod fysioterapeut Rasmus Thomhav kigge på de mange slag.

»Man tager godt nok imod nogle hug,« sagde Søndergaard, der nu ikke så ud til at bekymre sig voldsomt over forbindingen på albuen, bulerne på knæet og den pulserende overlæbe.

Stor variation

Med otte scoringer var han Århus GF's topscorer, men mere imponerende end den betegnelse var variationen, hvormed han sendte bolden i nettet.

Underhåndsskud, et hopskud fra 12 meter i undertal, gennembrud og sågar en "kringle" direkte på tremeterkast i første halvlegs slutsekund til en beskeden afstand på fire mål ved pausen.

»Kasper Søndergaard skyder jo fænomenalt i dag,« konstaterede hjemmeholdets ærgerlige træner, danske Lars Walther.

»Han sætter jo nogen ind fra 12 meter, og Århus fik for alvor gang i skytterne i anden halvleg. Jeg havde regnet med en hård kamp, men vi burde have vundet. Men Århus har en bedre bredde og flere kræfter til sidst. Det var en god fight og flot af Århus, men vi tager dem, når vi kommer til Århus,« sagde Lars Walther.

Hverdagen kommer

Velenje gæster Århus om fire uger til en sandsynlig puljefinale, men inde da venter der Århus to kampe mere mod italienske Merano og islandske Haukar. Og så er der også lige ligaen.

»Hverdagen melder sig hurtigt. Nu skal vi spille mod Mors på onsdag, og da er det lige så vigtigt, at vi viser klasse,« sagde seksmålsskytten Toke Holst.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Kære statsansatte
Robert Rasmussen, Henrik Hertz Vej 43A, Åbyhøj
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Kritik af Kia: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her