Annonce
JP Aarhus 20 år
Aarhus

Letbanen køber sig fri af hårdknude for 8 mio. kr.

For at sætte fart på projekter omkring stationerne langs letbanen har Aarhus Letbane købt stationsarealerne.

Aarhus Letbane har brugt ca. 7,8 mio. kr. på at købe arealer på stationerne langs letbaneskinnerne fra DSB. Planen er, at Syddjurs, Norddjurs og Aarhus kommuner på sigt skal købe arealerne fra letbanen for 7,5 mio. kr.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Letbanen har foretaget opkøbet for at undgå, at de enkelte kommuner skulle forhandle en overdragelse af arealerne. Det har hidtil skabt problemer for især Syddjurs Kommune, som har måttet vente på at gå i gang med projekter omkring perronerne.

Borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S) er tilfreds.

»Det har været en meget lang proces med rigtigt svære forhandlinger blandt mange aktører. Men med denne løsning begynder det at se lysere ud,« siger han til Århus Stiftstidende.

Letbanens tab på knap 300.000 kroner skyldes, at rejsekortudstyr, infostandere med videre ikke skal videreoverdrages til kommunerne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Ordet frit: Syge børn i Familiehuset i Skejby

Claus Jacobsen
Søskende, forældre og bedsteforældre fra hele landet bor sammen i et hjem uden for deres eget hjem i den tid, et barn i familien indlægges med en kronisk og ofte livstruende sygdom.

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her